Categorie: "Wintersportgebieden"

I’d rather prefer… the Bahamas?!?

Crans Montana, Bar7 Apres....SKI?!?

Eindelijk weer terug van een heerlijke vakantie en wat was het weer fantastisch! Vooral de eerste week hebben wij enorm kunnen genieten van flinke sneeuwval en (nog) ongeprepareerde pistes, waardoor wij menigmaal tot onze knieën of hoger door de sneeuw gleden. Après-ski was dit kerstseizoen wel heel divers… Je zult misschien denken, wat is dat nu weer voor begeleidende foto? Nou, dat was m nu net, de apres-ski was, hoe zal ik het zeggen… een beetje dubieus?!

Crans-Montana, here we come!

Uitzicht vanaf Plain Morte

Ja! Eindelijk is het zover! Zaterdag gaan we naar Crans-Montana, Zwitserland. Na 2 jaar niet op de ski’s te hebben kunnen staan, heb ik er nu toch echt wel heel veel zin in! Ik kom vanaf mijn derde ongeveer al in Crans-Montana, en ken onderhand elke bugel, hobbel en kuil wel, maar dat neemt niet weg dat ik het daar niet naar mijn zin heb. Integendeel, elke keer is weer een feest.

Kirchberg: veel mogelijkheden voor beginners en gevorderden

Wie voor de jaarlijkse wintersport Oostenrijk als bestemming uitkiest zou eens moeten overwegen om naar het leuke skiresort Kirchberg te gaan. Dit is de zusterstad van het net iets bekendere Kitzbühel, dat ongeveer zes kilometer verderop ligt en per skipiste goed te bereiken is. Gezamenlijk bieden zij toegang tot meer dan 160 kilometer aan skipistes. Kirchberg staat bekend om de leuke après-ski gelegenheden en is daarnaast zeer in trek wegens het lagere prijsniveau dan Kirbühel.

Zwart, rood of toch liever blauw?

Ik tijdens een (per ongeluk ) off-piste tourtje in Zermatt

Iedereen skiet op zijn of haar eigen manier. De een dendert op volle vaart van een blauwe of rode piste, de ander sjeest gecontroleerd een zwarte buckelpiste af en schiet hier en daar langs de piste om de verse poedersneeuw in te duiken. Waar ik benieuwd naar ben is waar jou voorkeur naar uitgaat!