Categorie: "Duitsland"

Het sneeuwt op de Zugspitze!

Hoewel het Duitse Beieren net een hittegolf voor de kiezen heeft gehad, is het weer er nu helemaal omgeslagen. Middenin de zomer een vers pak sneeuw!

Op bovenstaande foto zie je de weervrouw van radiostation Antenne Bayern, die het weerbericht uitzond vanaf de Zugspitze bij een temperatuur van -3 graden. Er is een pak sneeuw van meer dan 30 centimeter gevallen op de hoogste berg van Duitsland, gelegen nabij Garmisch-Partenkirchen.

Bron: Antenne Bayern

Lentekriebels op de lange latten: het festivalseizoen in de sneeuw begint…


Het begint echt lente te worden in Nederland! De vogels fluiten erop los, er wordt gediscussieerd over rokjesdag, die volgens de één al is geweest, maar volgens de ander nog moet komen. Op mooie dagen zitten de terrassen alweer vol…
Voor de meesten is het skiseizoen al voorbij, maar de echte fanatiekeling kan zich nog uitleven op het witte goud. Veel skigebieden zijn nog wel even open. Bovendien organiseren veel skigebieden leuke evenementen aan het einde van de het seizoen. Bekende artiesten als Amy McDonald, Alicia Keys en Fatboy Slim komen nog even een feestje bouwen in een aantal skigebieden.

Langzamerhand ook lente in Winterberg

Een vriend van me is er afgelopen weekend nog geweest, in het Sauerland. Op de Postwiese bij Neuastenberg heeft hij zich twee dagen prima vermaakt op goede sneeuw. Maar langzamerhand doet de lente ook zijn intrede in het Sauerland. Als je nog een dagje die kant op wil, wacht dan niet al te lang meer…

Goedkope dagpassen bij snowstars.net

Snowstars.net, een Duitstalige wintersportcommunity, heeft tegenwoordig allerlei aanbiedingen voor ééndaagse skipassen. De prijzen waarvoor ze ze aanbieden zijn een stuk lager dan de reguliere prijzen. Zo staan er op het moment van schrijven een aantal passen op voor de helft van de normale prijs.

Weer veel drukte op de weg naar de Alpen

Aankomend weekend krijgt wederom een deel van Nederland vakantie, waarvan veel mensen met de auto zullen vertrekken voor een weekje wintersport. Net als afgelopen weekend zal er weer een hoop drukte op de weg zijn, met grote kans op files. In Nederland zelf zal het niet drukker zijn dan anders, maar met name Zuid-Duitsland zal met files te kampen krijgen, van zowel heengaand als terugkerend verkeer.

Superveel sneeuw in Winterberg

De omstandigheden in Winterberg zijn deze week verder verbeterd. Net als bij ons in Nederland is er de afgelopen tijd veel sneeuw gevallen. Als je zin hebt om te snowboarden of te skiën: met een paar uurtjes rijden ben je in de witte wereld van Winterberg, of een ander plaats in Sauerland.