Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen

Het Canadese skigebied Whistler Blackcomb wordt tijdens de Olympische Spelen geveild. Juist in dit skigebied worden de meeste ski disciplines gehouden. Hoe kan zo’n populair skigebied zo in de problemen komen en wat betekent dit voor de Olympische Winterspelen 2010?

Terwijl de skiërs enthousiast in de rij staan te wachten...

Whistler Blackcomb in de problemen
Het grote Canadese bedrijf Intrawest, dat tal van Amerikaanse en Canadese skiresorts beheert, is enkele jaren geleden door het bedrijf Fortress Investments overgenomen voor zo’n 3 miljard dollar. Fortress moest hiervoor echter een lening van 1,5 miljard dollar nemen. Onlangs miste Fortress echter enkele aflossingen (twv 525 miljoen dollar) en de schuldeisers (o.a. Lehman brothers) vinden dit niet zo leuk!

Veiling tijdens de Winterspelen
De Winterspelen vinden van 12 februari t/m 27 februari plaats in Whistler. Een mooie gelegenheid, vinden de schuldeisers dan ook, om Whistler te veilen. De datum is al geprikt, namelijk 19 februari. Kopers moeten wel een financiële partij zijn die ook direct met voldoende goederen over de brug kan komen.

Geen effect op Olympische Winterspelen
Een extreem kleine kans dat de problemen van Intrawest/ Fortress een negatief effect op de Olympische Spelen gaan hebben, aldus het “Vancouver Organizing Committee”. Dan Doyle, de “executive vice-president of construction” gaf ook aan dat het niet uit te sluiten valt, maar dat het volgens hem helemaal geen problemen op gaat leveren. Zelfs al zou Whistler failliet worden verklaard tijdens de Spelen, dan nog zou het niet uit mogen maken. Dat valt weer mee dus!

Lees ook:Na Google streetview nu ook Google pisteview?
Lees ook:Whistler draait op water
Lees ook:Whistler Blackcomb Gaat No-Go Zones Handhaven
Lees ook:Gratis naar Vancouver als videoblogger
Lees ook:Whistler en Blackcomb verbonden door Peak 2 Peak!

3 reacties op “Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen

 1. Jon Ragetli

  19 februari is m’n broer jarig. Zal eens kijken of we genoeg geld bij elkaar kunnen krijgen ;-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Victor Ragetli

   Goed idee Jon ! ik weet nooit wat ik vragen moet voor m’n verjaardag, nu wel :-) enne, zit er ook een Bully bij ??

     /   Beantwoorden  / 
 2. Jesper Engels

  Ja hoor Ragetli’s, bullys zitten bij de deal inbegrepen en ook nog zo’n 3 andere skigebieden!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.