Categorie: "Zwitserland"

I’d rather prefer… the Bahamas?!?

Crans Montana, Bar7 Apres....SKI?!?

Eindelijk weer terug van een heerlijke vakantie en wat was het weer fantastisch! Vooral de eerste week hebben wij enorm kunnen genieten van flinke sneeuwval en (nog) ongeprepareerde pistes, waardoor wij menigmaal tot onze knieën of hoger door de sneeuw gleden. Après-ski was dit kerstseizoen wel heel divers… Je zult misschien denken, wat is dat nu weer voor begeleidende foto? Nou, dat was m nu net, de apres-ski was, hoe zal ik het zeggen… een beetje dubieus?!

Crans-Montana, here we come!

Uitzicht vanaf Plain Morte

Ja! Eindelijk is het zover! Zaterdag gaan we naar Crans-Montana, Zwitserland. Na 2 jaar niet op de ski’s te hebben kunnen staan, heb ik er nu toch echt wel heel veel zin in! Ik kom vanaf mijn derde ongeveer al in Crans-Montana, en ken onderhand elke bugel, hobbel en kuil wel, maar dat neemt niet weg dat ik het daar niet naar mijn zin heb. Integendeel, elke keer is weer een feest.

Zwart, rood of toch liever blauw?

Ik tijdens een (per ongeluk ) off-piste tourtje in Zermatt

Iedereen skiet op zijn of haar eigen manier. De een dendert op volle vaart van een blauwe of rode piste, de ander sjeest gecontroleerd een zwarte buckelpiste af en schiet hier en daar langs de piste om de verse poedersneeuw in te duiken. Waar ik benieuwd naar ben is waar jou voorkeur naar uitgaat!

Mijn knieblessure: deel 1

Januari 2011: koud, bewolkt en slechte sneeuwcondities. Ik ben in het Zwitstserse Crans-Montana en sta midden op een druk punt op de piste. Om ons heen schuiven, glijden en vallen meerdere skiërs en we zien verschillende bananen langskomen. De ijzige piste begint zijn tol te eisen. Wegwezen hier! Het is half twaalf en wij, mijn vriend en ik, besluiten om eerst nog een kop koffie te doen voordat we onze vrienden, die voor de eerste keer mee zijn en op snowboard les zitten, ophalen. En dan gebeurt het…

Skiën in de zomer op grote hoogte!

Wintersportfanaten opgelet! Heb jij ook ontzettend veel zin om nu al te skiën of snowboarden maar ben je uitgekeken op de korte indoor pistes? Weet je niet wat je dit jaar in je zomervakantie gaat doen en wil je weleens iets anders dan zon, zee en strand? Kies dan voor zon, sneeuw en prachtige berglandschappen!

Genieten in Zermatt

Zermatt is een van de grootste skigebieden van Zwitserland en ligt onderaan de voet van de Matterhorn, de berg die ook staat afgebeeld op de bekende Toblerone chocolade. Met meer dan 300 kilometer aan pistes een een hoogte van 3.883 meter is Zermatt niet alleen het hoogste skigebied van Europa, maar heeft het ook het grootste zomerskigebied. Van de beginnende wintersporter tot aan de vergevorderde, in Zermatt is er voor ieder wat wils!