Archief: april 2007

Hyves: wel of geen hype?

In december 2006 blogde Claire al over de diverse wintersport Hyves die op Hyves te vinden zijn. Inmiddels zijn we een paar maanden verder en is Hyves verder en groter gegroeid.

Wat is Hyves eigenlijk?

Tja, goede vraag! Het is een soort sociale community waarbij je vrienden "verzameld". Je kunt vrienden op zoeken uit je verleden: oude klasgenootjes, oud-collega's etc. Maar natuurlijk ook huidge vrienden toevoegen. Een ander belangrijk aspect is dat je foto's kunt plaatsen en daarmee kun je ook foto's van je vrienden kunt bekijken. Lekker gluren dus . Op dit moment zijn er drie miljoen leden. Ze verwachten bij Hyves dat ze binnenkort op een miljard pageviews per maand zullen halen…. 

Een update:

 'Algemene' wintersport-hyves:

Wintersport hyves. Deze hyves wordt ondersteud door Husk en dat is te zien: o.a. de layout is behoorlijk afwijkend van 'gewone' Hyves. De grootste wintersport hyves die er is.

Skiers en snowboarders hyves. Gegroeid van 2000 naar 2800 leden. Redelijk actief.

VIP-bar: Een-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk

Zoals beloofd hierbij de nummer 2 van mijn persoonlijke "Apres Ski bar top 3": De VIP bar in Hinterglemm.

Toen ik nog jong was (gaap…), zo rond een jaar of 25 ging ik voor de eerste maal naar Hinterglemm. Het was toen met collega's en die stonden er om bekend wel van een feestje te houden. En aangezien ik one of them was…je raadt het al..Toen was de VIP ook al the place to be. En ja, ik heb er toen op de bar gestaan. Of daar een foto van is? Uhm…

Zo'n 10 jaar later (2003) kwam ik er weer en was het weer feest.

Goasstall: de twee-na-leukste apres ski tent van Oostenrijk

In mijn ski/snowboard "carriere" ben ik nu vijf maal in het o zo gezellige Hinterglemm geweest. Hinterglemm is voor mij persoonlijk een ideale mix van een leuk, uitgebreid skigebied en natuurlijk fantastische apres ski.

De leukste apres ski gelegenheid in Hinterglemm is by far natuurlijk de Goasstall. Deze tent bestaat feitelijk uit twee gedeeltes: een binnen- en een buitengedeelte. In het hoogseizoen speelt "het" zich af in het buitengedeelte; een ruimte die overdekt wordt door een soort van grote parasol.

En het aller, aller, allerleukste vind ik het "huisliedje" van de Goasstall: Ich ben der Toni. Compleet met heuse videoclip. Vooral even kijken!

Video: Wedstrijdje Water-skiën!

Nu het toch zo'n beetje zomer is: misschien is het slim om je te bekwamen in waterskiën en wakeboarden… Je weet maar nooit wanneer dergelijke wedstrijden vaker worden gehouden…:

Winterpret in de zomer; Zomerskiën

Heb jij net als ik ook al last van wintersport afkickverschijnselen? Of kun je het skien of boarden gewoon niet laten en weiger je 's zomers die groene bergen te aanschouwen? Dan is zomerskiën wellicht iets voor jou!

Zomerskiën doe je op gletsjers omdat deze een hoogte tussen de 2500 en 3000 meter hebben. De lucht op deze hoogte is ijl waardoor het je meer moeite kan kosten om inspanning te verrichten. Doe dus rustig aan en zorg ervoor dat je fit op de piste verschijnt. Als je misselijk of duizelig wordt of hoofdpijn krijgt, kan het zijn dat je last hebt van het hoogteverschil. Afdalen en uitrusten zijn een goede remedie.

Ochtend
Het beste tijdstip om te skiën op een gletsjer in de zomer is in de ochtend. Aan het begin van de middag lopen temperaturen op, waardoor de sneeuw te pappig wordt om nog goed te kunnen skiën. Je kunt de middag gebruiken om andere bijvoorbeeld te mountainbiken, wandelen of te zwemmen.”

Nog meer zomers nieuws

De diverse wintersportgebieden proberen uit alle macht ook toeristen in de zomers naar hun gebieden te lokken. Hier en hier hebben we daar al over geschreven.

Ook Tignes (sinds alweer vier jaar ons persoonlijke Frankrijk favoriet) doet hieraan goed mee. Deze zomer staan er een aantal evenementen op het programma waarmee ze zich proberen te onderscheiden en ook in de zomer proberen zoveel mogelijk mensen naar hun paradijsje te lokken. Of dat lukt? Nou, wat mij persoonlijk betreft niet. Ik vind het maar niets om bergen zonder sneeuw te moeten aanschouwen. …

Wil je weten welke activiteiten er zijn? Klik dan op "Lees verder".

Op je fiets de berg af

Op je fiets de berg af. Dat is wat ze jaarlijks doen in Saas Fee, Zwitserland. Jaarlijks wordt daar de Glacier Bike Downhill gereden. Deze race start op 3600 meter en gaat negen kilometer naar beneden.

Waar het om gaat? Nou, wat dacht je van: wie het eerste beneden is, wint? Makkelijk? Nee! Je mag namelijk niet met spikes in je banden fietsen…Vermakelijk? Ja! En het leverde vooral erg mooie plaatjes op.

Meer info vind je hier.

(Door: Saskia Smulders/De TaalFactory)

Skien in je bikini?!

Bloeien in het dal de eerste crocussen, lokken op de Tiroolse gletsjers fonkelende firn, unieke poedersneeuw, zon in overvloed, spectaculaire party’s en voordelige sneeuw-arrangementen! Wat wil een mens nog meer?

Ook al heeft het koude jaargetijde het geduld van de skiërs aan het begin van het seizoen zwaar op de proef gesteld, de finale belooft ultieme winterpret te worden. Op de vijf Tiroolse gletsjers Kaunertal, Pitztal, Sölden, Stubaital en Hintertux toont koning winter wat hij in de verlenging te bieden heeft.