Categorie: "Verenigde Staten"

Puriteins Amerika: Venus van Milo moet kleren aan

Tsja, typisch iets voor de Verenigde Staten. Maak je een prachtig sneeuwsculptuur, de Venus van Milo, moet dit schoonheidssymbool kleren aan omdat je buren het aanstootgevend vinden. In New Jersey heeft het goed gesneeuwd de afgelopen tijd, reden voor Eliza Gonzalez om met haar zoon en dochter een sneeuwsculptuur te maken in de voortuin.

Voorbereidingen helmplicht in Californië

Ook in Californië (ja, ook daar kun je perfect wintersporten – link) zijn de eerste stappen naar een helmplicht voor minderjarigen gezet. Senator Leland Yee diende een zogeheten “bill” in, die het minderjarigen verplicht zou stellen om een helm te dragen. De ouders van kinderen onder de 18 die geen helm dragen, riskeren volgens het wetsvoorstel een boete van 25 dollar.

Één republikein is alvast tegen, hij vraagt zich af in hoeverre de overheid moet meewerken om mensen voor zichzelf te beschermen. Wat zeggen jullie? Overdreven zo’n helmplicht of niet?

Poma vs Doppelmayr – strijd om de meest prestigieuze lift

De twee bekendste liftenbouwers voor skigebieden, Poma en Doppelmayr, doen allebei erg hun best om prestigieuze projecten neer te zetten. Poma’s paradepaardje is de Vanoise Express, die de skigebieden La Plagne en Les Arcs heeft verbonden tot Paradiski. Doppelmayr’s stoere staaltje is de Peak 2 Peak in Whistler. Maar wat is de tussenstand van deze wedstrijd nu eigenlijk?