Categorie: "Weerbericht"

Perfecte sneeuw en pistes in Winterberg!

Bevroren mist geeft mooi effect in Altastenberg!

Terwijl in Nederland de sneeuwjacht voor overlast zorgt, en er meer sneeuwval wordt verwacht, is het in Duitsland ook raak. Vervelend in het verkeer, maar het tegenovergestelde op de pistes! Dankzij de recente sneeuwval worden er sneeuwhoogtes tot 90cm gemeten en liggen de pistes er uiterst strak bij. Het bewijs…

Wintersport weerkaart

De ANWB biedt sinds kort op haar website handige informatie aan voor wintersporters: weerkaarten. Deze kaarten brengen de gehele Alpen in beeld. Afhankelijk van de keuze die je maakt zie je er: verse sneeuw, de minimale of maximale temperatuur, de UV index, en de windchill, oftewel de gevoelstemperatuur.

Zo zie je op bovenstaande weerkaart dat er vandaag weer wat verse poeder in de Alpen verwacht wordt. Vrolijk kerstfeest!

Bekijk de weerkaart hier.

In het verleden gevallen sneeuw, biedt geen garantie voor de toekomst

Enige tijd geleden schreef ik al over het Witte Wereld label, waarmee je snel inzicht hebt in de sneeuwzekerheid van een bepaald skigebied. Op dit moment is de informatie echter alleen nog beschikbaar voor Oostenrijk. Plus dat het gebruikte criterium – 30 cm sneeuw in het dal – misschien niet het criterium is dat voor jouw wintersportvakantie van belang is. Ga daarom zelf op onderzoek uit! Onderstaande sites met historische sneeuwhoogtes helpen je daarbij.

Disclaimer: stel ons niet aansprakelijk als je over groene pistes glijdt – in het verleden gevallen sneeuw biedt geen garantie voor de toekomst!

Sneeuw en een beetje zon…

Dit weekend zijn er weer veel skigebieden open gegaan. Reden voor mij om even wat webcams af te struinen, om te zien hoe het er voor staat in de Alpen! En die gaven een gemengd beeld – hele mooie winterplaatjes, maar ook grauwe en grijze mist.

Eerste Echte Sneeuwval!

Ja hoor, de winter heeft er zin in en klopt nu al op de deur! Hier een webcam overzichtje van vandaag! Koenigsleiten zou, op de gletschers na, nu de meeste sneeuw hebben met 25cm (dal) en 65cm (berg). Ik zeg: waxen, slijpen, winter banden en gaan. Liften dicht? Omhoog klimmen is helemaal 2010, kijk maar naar het  blog hierboven!

Einde Winterseizoen – Laatste Sneeuwplaatjes

Helaas is het vandaag écht de laatste dag van het wintersport seizoen. Ik hoop dat jullie allemaal terug kijken op een geslaagde winter. Qua sneeuw kon het in ieder geval niet stuk. Zelfs uit een blik op de webcams van vandaag blijkt dat de liften rustig nog een maandje door hadden kunnen draaien in vele skigebieden. Zonde hoor! Ik kan er zelf niet zo goed tegen maar toch heb ik hieronder een overzichtje gemaakt van de mooiste huidige sneeuwcams. Enjoy en tot ziens!

Lawine aan Lawines in het “Lawine-Weekend”

Voor het weekeinde werd er al over “Lawine-Weekend” gesproken door de Oostenrijkse lawinedienst. Dat dit niet overdreven was blijkt wel uit de vele berichten die nu langzaam binnenrollen. De meest opvallende vond ik deze lawine in Matrei op zaterdagmiddag (foto). Hierbij werden 2 auto’s, waarvan 1 lege, meegesleurd door een lawine die weigerde voorrang te verlenen. Hier een greep uit de lawine aan lawines: