Categorie: "Auto/ winterbanden"

Weer veel drukte op de weg naar de Alpen

Aankomend weekend krijgt wederom een deel van Nederland vakantie, waarvan veel mensen met de auto zullen vertrekken voor een weekje wintersport. Net als afgelopen weekend zal er weer een hoop drukte op de weg zijn, met grote kans op files. In Nederland zelf zal het niet drukker zijn dan anders, maar met name Zuid-Duitsland zal met files te kampen krijgen, van zowel heengaand als terugkerend verkeer.

Voorjaarsvakantie: drukte op weg naar de sneeuw

Overmorgen is het dan eindelijk zover voor de bewoners van het zuiden van Nederland: de voorjaarsvakantie begint! 400.000 Nederlanders zullen vrij krijgen. Terwijl iets minder dan de helft carnaval blijft vieren in eigen land, vertrekt de rest voor een vakantie naar het buitenland. Veel daarvan gaan natuurlijk skiën of snowboarden in de Alpen!

Strooizout beschadigt huis: 13000 euro schadevergoeding

Op internet kwam ik een opvallend nieuwtje tegen. Terwijl er hier in Nederland volop wordt gediscussieerd over de beperkte hoeveelheid strooizout die in het land aanwezig is, en over wie dat mag uitstrooien, Rijkswaterstaat of de gemeentes, wordt in Oostenrijk 13000 euro schadevergoeding uitgekeerd aan een man wiens huis door het zout is beschadigd.