Wintersport in de verdrukking

Uit onderzoek van GfK Nederland naar plannen voor de wintersport en de aanschaf van wintersport kleding en –hardware blijkt dat dit jaar minder Nederlanders op wintersportvakantie gaan dan voorgaande jaren.

In samenwerking met FGHS, brancheorganisatie van sportleveranciers, deed GfK Nederlande onderzoek onder ruim 1.500 respondenten van 18 jaar en ouder. Uit de resultaten blijkt dat slechts 6% van de Nederlanders deze winter op wintersport gaat. Dit zijn vaker mannen (8%) dan vrouwen (4%), voor het merendeel bestaande uit jongeren tussen de 18 en 29 jaar (11%). Bijna negen op de tien Nederlanders (87%) gaan (bijna) nooit op wintersport en zeggen ook deze winter niet te gaan. 3% van de Nederlanders weet nog niet zeker of ze gaat en 4% gaat andere jaren meestal wel, maar slaat dit seizoen een keer over. Eén van de redenen die GfK noemt is het slechte economische klimaat. Daarmee lijkt de wintersport ook te leiden te hebben onder de crisis. Aan diegene die deze winter wel op wintersport gaan, is gevraagd of er ook artikelen als wintersportkleding, skies en snowboards gekocht worden. Bijna twee derde van de wintersporters zegt de kleding van voorgaande jaren te gebruiken (63%). Zo’n drie op de tien wintersporters (27%) kopen deels nieuwe kleding en 3% is van plan een compleet nieuwe outfit te kopen. 7% van de wintersporters leent kleding van iemand anders. Een derde van de wintersporters huurt dit jaar ski’s of een snowboard in het buitenland. Slechts 5% is van plan nieuwe hardware te kopen. De helft gebruikt de ski’s of het snowboard van voorgaande jaren en 12% leent ze van iemand anders. Bijna een derde van de wintersporters (31%) slaat dit jaar een keer over.

Meer informatie: www.gfknieuws.nl

Lees ook:Uitslag Poll: altijd op zoek naar korting!
Lees ook:10% van de Nederlandse Wintersporters Zingt in de Lift!
Lees ook:1 miljoen Nederlanders op Wintersport
Lees ook:Kans op hartinfarct bij skiën door slechte conditie
Lees ook:Uitslagen Wintersportenquete bekend

5 reacties op “Wintersport in de verdrukking

 1. Solden

  Nou wij gaan dit jaar gewoon op wintersport hoor! Naar Solden!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Solden

  Wij gaan gewoon op wintersport hoor!

    /   Beantwoorden  / 
 3. BIng Voorham

  Wij hebben op onze website http://www.snowkeys.com een speciale “Budget Search” waar we voor ieder budget iets hebben, Misschien toch een beter alternatief dan een jaartje overslaan.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.