Uitslagen Wintersportenquete bekend

Enige tijd geleden hebben we je opgeroepen om mee te doen aan de "Grote Wintersportenquete". Inmiddels hebben 100 respondenten de vragenlijst ingevuld. Waarvoor nogmaals onze hartelijke dank! Het is dan ook nu tijd om de resultaten bekend te gaan maken. Onder lees verder kun je o.a. het profiel van de wintersport.blog.nl bezoeker vinden.

Samenvatting profiel bezoekers wintersport.blog.nl

Uit de enquete blijkt dat het merendeel van onze bezoekers hoog opgeleide mannen zijn in de leeftiijdscategorie 26-35 jaar. Zij gaan het liefst tweemaal per jaar met vrienden naar Oostenrijk om te wintersporten.   

Zij bezoeken wintersport.blog.nl om informatie over het weer en de sneeuwhoogtes op te zoeken. Ook allerlei informatie over het skigebied (voorzieningen, liften etc.) zijn een belangrijke reden om onze blog te bezoeken. Daarnaast bezoeken ze ons om meer informatie te verkrijgen over ski- en snowboarduitrustingen en plekken waar die te verkrijgen zijn.

Bezoekers bezoeken naast onze blog ook andere websites om daar informatie te zoeken (en te vinden?) over het weer, sneeuw en skigeieden. 

1. Wat is je geslacht?

Het merendeel van de respondenten is man: 72% van de ingevulde enquetes was van het mannelijke geslacht. Logischerwijs was dus 28% van de respondenten vrouw.

2. Wat is je leeftijd?

De meerderheid, 36,4%, van de respondenten valt in de leeftijdscategorie 26-35 jaar. Gevolgd door 18,2% die in de leeftijdscategorie 36-45 jaar valt. In de categorie 46-55 valt 11,1% van de respondenten. En er waren ook vijf mensen die ingevuld hebben dat ze ouder dan 55 jaar zijn. Last but not least waren er 3 respondenten die jonger dan 15 waren…

3. Wat is je hoogst genoten opleiding?

De bezoekers aan onze web-log zijn hoog opgeleid. 38% geeft aan een HBO opleiding te hebben gevolgd en 23% een wetenschappelijke. 28% heeft een MBO opleiding gevolgd. Het aantal respondenten dat aangeeft lagere school te hebben gevolgd of volgen zijn waarschijnlijk te koppelen aan de drie respondenten die jonger dan 15 waren.

4. Wat is jouw favoriete skiland?

We hadden het al eerder, tijdens een korte tussenstand, bekend gemaakt en echt verrassend is het niet: Oostenrijk is het meest favoriete skiland. Bijna de helft (47,5%) van de respondenten kiest voor Oostenrijk, gevolgd door 31% van de stemmen voor Frankrijk. Zwitserland volgt op de derde plek met 14 stemmen. Opvallend is dat niemand voor Duitsland gekozen heeft. Vijf respondenten gaven aan voor een ander land te kiezen, bijvoorbeeld Italie of Tjechie.

5. Hoe vaak ga je op wintersport?

We zijn mazzelaars met z'n allen, want 44% van de stemmers gaat twee maal per jaar op wintersport, 13% gaat zelfs drie maal per jaar! 29% gaat één keer per jaar en 11% gaat zelfs meer dan drie keer per jaar op wintersportvakantie.

6. Met wie ga je op wintersport?

Deze vraag werd door een bijna even groot gedeelte beantwoord met: partner (31,3%) en vrienden (34,3%). Pas op de derde plaats staat: gezin met kinderen (27,3%). Dit heeft waarschijnlijk te maken met de grote hoeveelheid respondenten in de leeftijdscategorie 26-35. Drie respondenten gaan bij voorkeur met een groepsreis op wintersport.

7. Wat is de reden om wintersport.blog.nl te bezoeken?

Voor ons is dit natuurlijk een interessante! Het blijkt dat 73% van de respondenten dat het liefste doet om informatie over het weer en de sneeuw te zoeken. Nou Roel, je kunt aan de bak .

61% geeft aan informatie te zoeken over het gebied waarvoor geboekt is. Een derde wil meer weten over het land van de keuze en 24 respondenten willen informatie over de ski/snowboard uitrusting.  Informatie over de voorzieningen en over de liften volgen daarna. Slechts 8% vindt het hotel van z'n keuze interessant; daar wordt het minste voor naar informatie gezocht.

8. Welk soort wintersportwebsites bezoek je nog meer?

Het weer en bijbehorende webcams zijn en blijven favoriet. Het overgrote deel van de respondenten is hier naar op zoek: meer dan 80%. Ook websites over skigebieden zijn in trek bij onze bezoekers. Maar ook wintersportfora/prikpagina's is bij 48,5% zijn populair. Gelukkig voor de reisaanbieders bezoeken onze bezoekers ook graag hun sites: 36,4% geeft aan ook deze sites te bezoeken. In 23% van de gevallen surfen bezoekers ook naar ski-/outdoorwinkels.

Lees ook:Tussenstand Enquete: we gaan 2 x per jaar
Lees ook:Bijna 34.000 unieke bezoekers op wintersportblog
Lees ook:Wintersport.blog steeds populairder: op naar 50.000 maandeljkse unieke bezoekers
Lees ook:Uitslag Poll: altijd op zoek naar korting!
Lees ook:Even terugblikken: best bezochte artikelen

7 reacties op “Uitslagen Wintersportenquete bekend

 1. Oja

  Oja voelt zich geheel buitensloten bij vraag 2. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Claire

  OK – biecht maar op, Oja: waar val jij dan binnen?

    /   Beantwoorden  / 
 3. M arijn

  Ja ik ook, kben namelijk 17 :P

    /   Beantwoorden  / 
 4. Oja

  15 t/m 25 ;)

    /   Beantwoorden  / 
 5. stephan

  Ja ik ook.Ben 21 jaren oud.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Claire

  Aha. Dan moeten we nog even wat cijfers aanvullen – inderdaad die van de leeftijdscatergorie 16-25… Zal Saskia vragen dat aan te vullen zodra ze terug is van vakantie – ik heb hier geen toegang tot die cijfers. Maar het zal rond de 20% zijn schat ik!

    /   Beantwoorden  / 
 7. Sanne

  Nou dat is dan een geweldig aanknoppingspunt om minder aandacht te besteden aan uitrusting, gadgets en andere reklame e.d. en meer aan weer en het skien zelf

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.