Categorie: "Reisverslagen"

Zwart, rood of toch liever blauw?

Ik tijdens een (per ongeluk ) off-piste tourtje in Zermatt

Iedereen skiet op zijn of haar eigen manier. De een dendert op volle vaart van een blauwe of rode piste, de ander sjeest gecontroleerd een zwarte buckelpiste af en schiet hier en daar langs de piste om de verse poedersneeuw in te duiken. Waar ik benieuwd naar ben is waar jou voorkeur naar uitgaat!

Last minute naar Les Menuires 5 – Courchevel


Courchevel Le Praz 1300

De vierde, en alweer laatste skidag van onze last minute, stond in het teken van de verschillende dorpen van Courchevel. Tijdens twee eerdere vakanties in de Trois Vallées ben ik al wel eens in Courchevel 1850 geweest, maar Courchevel 1650 en Courchevel Le Praz 1300 had ik nog nooit gezien.

Last minute naar Les Menuires

Afgelopen week heb ik besloten toch nog maar even te gaan skiën. Twee vrienden waren dit al van plan, en ik kon mee. Na heel lang aarzelen – in de file staan voor een meubelboulevard, om vervolgens in een drukte van jewelste een paar veel te dure bankstellen te bekijken is ook heel aanlokkelijk – toch maar besloten om mee te gaan.

Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied


Mijn favoriet in het skigebied van Laax is de Cassonsgrat. Dit is een bergplateau waar je ’s zomers kunt wandelen. En ’s winters kan je er fantastisch skiën of snowboarden! Twee heerlijke freerideroutes lopen vanaf dit 2800 meter hoge bergplateau. Vanuit Flims is de Cassonsgrat te bereiken door eerst het stoeltje naar Foppa te nemen, en vanaf daar meteen het stoeltje naar Naraus, waarna je over kunt stappen in het oude en kleine gondeltje naar de Cassonsgrat.

Los in Laax 4: rocksresort


Rocksresort in Laax
Maandag heb ik nog even een kijkje genomen in het rocksresort in het dalstation van Laax, waar zowel de grote gondel naar de Crap Sogn Gion vertrekt, als de eitjes naar de Curnius. Het rocksresort is een nieuw wijkje, waar je eigenlijk alles zal vinden wat je nodig hebt tijdens een wintersportvakantie.