Last minute naar Les Menuires 3 – Le Grand Bleu

De dinsdag in Les Menuires was prachtig. Strakblauwe lucht met een heerlijke lentezon. En het was een stuk rustiger dan maandag – de paasdagen zijn over en de Fransen weer aan het werk.


De dag zijn we begonnen bij La Masse, het gebiedje aan ‘de overkant’ bij Les Menuires. We waren lekker vroeg, dus vanuit de lift zaten we ons al te verheugen op het racen over de strak geprepareerde pistes, waar nog niemand vanaf was geweest.


La Masse bij Les Menuires


Vanuit La Masse 2 boven Les Menuires

Het uitzicht bij La Masse is altijd erg mooi, mede doordat je een stukje de Maurienne vallei in kunt kijken.


Uitzicht bij La Masse

Maar de pistes zelf waren nog mooier dan het uitzicht – steil, overzichtelijk, en strak geprepareerd. Dus we zijn een keer of drie vanaf de top van La Masse naar beneden geraced. Wat een feest!


Corduroy racebaan bij La Masse

Vanaf La Masse kun je de Mont Blanc ook mooi zien liggen.

Mont Blanc

Omdat het skiën lekker vlot ging, en het weer zo mooi was, besloten we nog maar even een mooie tocht te gaan maken. Val Thorens was geen optie, want bij de stoeltjeslift naar de Mont de la Chambre en het Bruyères gondeltje stond een rij, dus meteen maar naar Méribel afgedaald via de Roc des 3 Marches.


Bij Méribel

Omdat we langzamerhand een beetje trek krijgen, besluiten we te gaan lunchen in La Tania. Hoewel het slechts op 1400 meter hoogte ligt, is de sneeuw er nog aardig goed, omdat het een noordhelling is. Dit ondanks de zon die schijnt alsof het hoogzomer is.


Boven La Tania

Het is leuk om weer eens wat lager te skiën, tussen de bomen.
Hieronder een filmpje, inclusief valpartij van een onfortuinlijke skiër, van de Folière piste boven La Tania. Het is nogal trillerig maar geeft wel een indruk van het leuke en rustige bospad.

Het terras was heerlijk – je hebt eerder het idee bij een strandtent te zitten dan op de piste.

Via de Col de La Loze gaan we weer terug naar het dal van Méribel. Op onderstaande foto zie je nog wat poederverslaafden omhoog lopen om een spoortje te kunnen trekken.

De sneeuw wordt steeds papperiger, met name op de zuidhellingen naar Méribel, maar het skiën gaat nog redelijk – als je je bochten niet te scherp maakt, rem je ook niet te veel af.


Vanuit de Altiport lift bij Méribel


Vanuit de Altiport lift bij Méribel

Dat het zo langzamerhand ook hier lente begin te worden kun je op onderstaande foto zien; het dal is al behoorlijk groen.


Dal boven Méribel

Via de Roc de Fer willen we terugkeren naar het Belleville dal. Maar daar zien we nog een mooie, hele rustige zwarte piste, de Face, dus die pakken we ook nog eventjes mee.


De Face boven Méribel

Vervolgens maken we ook nog de dalafdaling naar Saint Martin de Belleville. Dit hadden we beter niet kunnen doen. Het is een blauw pad, waar je goed vaart moet houden, maar hij is ook erg papperig. Normaal gesproken heb ik daar geen moeite mee, maar de sneeuw is nu zo stroef, en de piste zo vlak, dat het lijkt of de papsneeuw je ski’s vast wil lijmen. Op een stuk waar ik behoorlijk vaart probeer te houden, blijft een ski min of meer haken in de papsneeuw. Een meter of 10 ski ik nog door met één ski voorwaarts gericht, en één achterwaarts, maar gelukkig gaat die laatste uit en val ik. Mijn helm heb ik er nu al voor de tweede keer uit, want ik viel behoorlijk hard op m’n achterhoofd.

Verder is alles heel, en skiën we nog even flink door in Les Menuires – zo hoog mogelijk, om waterskiën te voorkomen.

De dag sluiten we af op een klein terrasje op de piste, met een lekker biertje.

Daar blijkt dat we flink doorgeskied hebben vandaag – we hebben 14000 hoogtemeters geskied, een nieuw record. Proost!

Helaas wordt er woensdag regen verwacht, dus we genieten nog even goed van het avondzonnetje, dat dankzij de zomertijd lang boven de berg blijft.

Reisverslag Les Menuires, Trois Vallées:
Last minute naar Les Menuires
Last minute naar Les Menuires – 2: poeder en zon!
Last minute naar Les Menuires 3 – Le Grand Bleu
Last minute naar Les Menuires 4 – pieken rond Val Thorens
Last minute naar Les Menuires 5 – Courchevel

Lees ook:Last minute naar Les Menuires – 2: poeder en zon!
Lees ook:Last minute naar Les Menuires
Lees ook:Last minute naar Les Menuires 4 – pieken rond Val Thorens
Lees ook:Last minute naar Les Menuires 5 – Courchevel
Lees ook:Reisverslag Monica: Val Thorens (III)

Eén reactie op “Last minute naar Les Menuires 3 – Le Grand Bleu

  1. HosseklosHenkie

    Wat een sneu boehoe-ik-ga-vallen verhaaltje van dat je met 1 ski achterstevoren kwam, je hebt toch twin-tips, gebruik ze dan ook ! :-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.