Last minute naar Les Menuires – 2: poeder en zon!

De eerste dag meteen een hoop geluk. Vannacht heeft het gesneeuwd; in Les Menuires valt het nog mee, een centimeter of vijf. Maar de doffe dreunen van de Gazex doen vermoeden dat er bovenop de berg meer poeder neer is gekomen! En… de zon schijnt!

Uitzicht uit ons appartement in Les Menuires Reberty

Wat heerlijk om de vakantie zo te beginnen. Beter kan niet! Nou ja, om toch wat te zeuren: het is wel erg druk bij de liften. Maar ja, de Franse zullen ook wel vrij hebben…

De eerste lift die we nemen is La Masse 1, het eitje naar La Masse. Het uitzicht, met al die verse sneeuw en de zon erbij is meteen prachtig!


Bovenaan de Masse 1

Jammer genoeg zijn ze dit gebied nog lawinevrij aan het maken, dus verder omhoog kunnen we niet. Maar de eerste afdaling is meteen al heerlijk. Er ligt hierboven een centimeter of 30 verse sneeuw, veel meer dan in het dal!


Vanaf de Masse 1

Overal naast de piste kun je een heerlijk spoor door de verse poeder trekken. Jammer altijd aan een skigebied als dit, is dat er méér mensen zijn die van verse poeder houden. Al tegen lunchtijd zijn de meeste hellingen naast de piste aardig verspoord.


Poeder vanaf de Col de la Chambre

Richting Méribel is het gelukkig rustiger, reden om meteen maar de 3000 meter hoge Mt Vallon met een bezoekje te vereren.

Mt Vallon

Het uitzicht hier is altijd erg mooi.

Maar het is ook geen straf om naar beneden te skiën, de verse poeder is heerlijk!

Dat het inmiddels lente is laat zich al een klein beetje merken; hoewel de thermometers overal aangeven dat het nog onder nul is, wordt de sneeuw op de lager gelegen pistes al wat papperiger. Ook als je het dal van Méribel inkijkt zie je lager al best wat groen.


Dal van Méribel

Langs een blauw pad naar Méribel zie je af en toe een wat sneeuw naar beneden stuiven van de dennenbomen – een teken dat het niet meer vriest.

Na een lekkere lunch en een espresso besluiten we nog even richting Courchevel te gaan. Op de Saulire, een 2800 meter hoog tussen Méribel en Courchevel, is het uitzicht ook niet slecht.

Er is inmiddels eigenlijk geen enkele piste meer vlak. Door de verse sneeuw hebben zich zo in de loop van de middag al vele sneeuwhopen gevormd. Iets waar niet íedereen van kan genieten.

Terug richting Les Menuires komen we ook wat meer papsneeuw tegen, met name op de zuidhellingen. Af en toe ziet de piste er al wat gelig uit. Maar ja, dat hoort bij skiën in april!


Les Menuires

En het is ook wel erg lekker om de dag af te sluiten in het zonnetje. De liften houden er pas na vijven mee op, dus je kunt je skipas goed uitmelken!

Om een uur of kwart over vijf is het tijd om een Kronenbourg te pakken in het appartement! Helaas is het balkon net uit de zon…

Reisverslag Les Menuires, Trois Vallées:
Last minute naar Les Menuires
Last minute naar Les Menuires – 2: poeder en zon!
Last minute naar Les Menuires 3 – Le Grand Bleu
Last minute naar Les Menuires 4 – pieken rond Val Thorens
Last minute naar Les Menuires 5 – Courchevel

Lees ook:Last minute naar Les Menuires 3 – Le Grand Bleu
Lees ook:Last minute naar Les Menuires
Lees ook:Last minute naar Les Menuires 5 – Courchevel
Lees ook:Last minute naar Les Menuires 4 – pieken rond Val Thorens
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (7): een ijskoud afscheid

Eén reactie op “Last minute naar Les Menuires – 2: poeder en zon!

  1. Jamo

    Mocht je naar een ander dal skiën vergeet je dan niet om op tijd de verbindingsliften te pakken. Anders moet je een taxi terug :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.