Categorie: "Overige landen"

Skiën in de zomer op grote hoogte!

Wintersportfanaten opgelet! Heb jij ook ontzettend veel zin om nu al te skiën of snowboarden maar ben je uitgekeken op de korte indoor pistes? Weet je niet wat je dit jaar in je zomervakantie gaat doen en wil je weleens iets anders dan zon, zee en strand? Kies dan voor zon, sneeuw en prachtige berglandschappen!

Geen wintersport, toch een gondel

Een vriend van me is een paar dagen op vakantie geweest in Spanje. En, zoals het een echt wintersportliefhebber betaamt, houdt hij zijn oren, ogen en fototoestel open voor alles wat met wintersport te maken heeft. Hij spotte onderstaande gondel…
Foto: Škoda Freak

Gulmarg, skiën in de Indiase Himalaya

Heb je alles al gezien en gedaan op wintersportgebied in de Alpen? Dan zijn er nog wel een aantal gebieden waar je naartoe kunt. De VS en Canada natuurlijk, maar ook Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland. Zelfs in Zuid-Afrika schijnt een leuke oefenweide te bestaan. Maar je kunt ook naar Gulmarg, India, het skigebied dat de hoogste gondel ter wereld heeft.

Litouwse skihal gesponsord door Europese Unie

De Europese Unie is goed bezig! Afgelopen week zijn de kindertjes van de Europarlementariërs heerlijk aan het skiën geweest, zwaar gesponsord met ons belastinggeld. Maar er wordt meer gedaan om het fantastische wintersporten te promoten. Volgend jaar opent een indoor skihal zijn deuren in het Litouwse Druskinkai, ook goed gesubsidieerd door de Europese Unie!