Litouwse skihal gesponsord door Europese Unie

Artist impression van de skihal in LitouwenDe Europese Unie is goed bezig! Afgelopen week zijn de kindertjes van de Europarlementariërs heerlijk aan het skiën geweest, zwaar gesponsord met ons belastinggeld. Maar er wordt meer gedaan om het fantastische wintersporten te promoten. Volgend jaar opent een indoor skihal zijn deuren in het Litouwse Druskinkai, ook goed gesubsidieerd door de Europese Unie!

Skihal
In Litouwen gaat men beginnen met de bouw van een indoor skihal in Druskinkai. Dit wordt de eerste indoor skihal in de Baltische staten. De baan zal 412 meter lang worden, en is daarmee best een grote. Langer dan Snowworld Zoetermeer, maar korter dan Landgraaf. De baan verwacht zo’n 400 bezoekers per dag te trekken, en 150.000 bezoekers op jaarbasis.

Subsidie
De kosten van het gehele project – de skihal inclusief horeca, skiverhuur, en dergelijke – worden geschat op zo’n 90 miljoen litas. Hiervan zal de EU 40 miljoen litas, oftewel 11.5 miljoen euro betalen. Niet verkeerd dus!

Wat vind ik ervan?
Uiteraard vind ik het positief dat de EU geld uitgeeft aan wintersport! De EU is een meester in het geld verbrassen in de vorm van allerlei zinloze en vage subsidies aan onduidelijke landen die ook lidstaat blijken te zijn.
Goed daarom dat er ook eens gefocused wordt op wintersport. Echt zinvol! Want arme kindertjes in beroerde omstandigheden in krakkemikkige kindertehuizen hebben we al genoeg in Oost-Europa, zonde om het geld daaraan uit te geven!

En dit gezegd hebbende: ik bekijk net m’n bankrekening en heb geen idee hoe ik mijn volgende skitripje moet betalen. Lieve EU, wil je ook mijn skivakantie betalen?

Lees ook:Snowworld gaat naar de beurs en breidt uit
Lees ook:Kids Europarlementariërs op Wintersport van belasting geld
Lees ook:Winter-funpark in Veenendaal met ijsbaan en snowboardschans
Lees ook:Skiën in Dubai: minus veertig graden in de woestijn
Lees ook:Skihal Terneuzen in juli open

2 reacties op “Litouwse skihal gesponsord door Europese Unie

  1. EU

    Geachte heer Ragetli,

    Namens de EU bied ik u, uw volgende skivakantie aan :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. HosseklosHenkie

    ik wil ook op centen van de belastingbetaler lekker lui uitvreten !! meneer/mevrouw EU, ik wil ook. en aangezien ik last heb van claustrofobie graag een ruime ***** hotelkamer en omdat ik niet in een groep kan functioneren graag een privé ski-lerares van onder de 30, met een volle bos krullend haar en bijpassende voorgevel, die herken je namelijk beter op de piste, vandaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.