Categorie: "Frankrijk"

Wintersportseizoen 2012/2013

Les trois Vallees (©LusoFox, flickr)

Nu de meeste Nederlanders terug zijn van de zomervakantie blikken wintersportliefhebbers alweer vooruit naar het wintersportseizoen 2012-2013. Frankrijk en Oostenrijk zijn onder Nederlanders nog steeds de populairste bestemmingen. Als je dit jaar op wintersport gaat, is het interessant om te weten wat de populaire skigebieden van dit moment zijn.

Skiën in de zomer op grote hoogte!

Wintersportfanaten opgelet! Heb jij ook ontzettend veel zin om nu al te skiën of snowboarden maar ben je uitgekeken op de korte indoor pistes? Weet je niet wat je dit jaar in je zomervakantie gaat doen en wil je weleens iets anders dan zon, zee en strand? Kies dan voor zon, sneeuw en prachtige berglandschappen!

Alpen decor voor voorbereiding WK voetbal


Dat je in de Alpen goed kunt wintersporten, is natuurlijk algemeen bekend. Maar… je kunt er ook voetballen! Dat vinden althans heel wat nationale teams, die zich op het WK voetbal gaan voorbereiden in de Alpen.
Veel van de stadions in Zuid-Afrika zijn erg hoog gelegen, zodat de meeste trainers ook graag op hoogte trainen.

Last minute naar Les Menuires 5 – Courchevel


Courchevel Le Praz 1300

De vierde, en alweer laatste skidag van onze last minute, stond in het teken van de verschillende dorpen van Courchevel. Tijdens twee eerdere vakanties in de Trois Vallées ben ik al wel eens in Courchevel 1850 geweest, maar Courchevel 1650 en Courchevel Le Praz 1300 had ik nog nooit gezien.