Sneeuw is niet de enige witte poeder in Val d’Isère

CocaïneAfgelopen woensdag is in Val d’Isère een Brit opgepakt, die in het bezit was van ecstasy, wiet en cocaïne.

De politie voerde een onderzoek uit naar diefstallen in het Franse skidorp, en in dat kader werd het huis van de Engelsman in Val d’Isère, in het Franse skigebied Espace Killy, doorzocht.

Aanwijzingen voor diefstal vond de politie niet, maar wel 350 ecstasy pillen, een hoeveelheid marihuana en wat cocaïne. De man wordt nu verdacht van bezit en handel in drugs, waar in Frankrijk nog serieuze straffen tegenover staan. Hij riskeert enkele jaren gevangenisstraf, en is onmiddelijk in hechtenis genomen.

Update 13 april 2010, 19:00
De Dauphiné komt vandaag met aanvullend nieuws; het blijkt namelijk niet om een Engelsman te gaan, maar een Australiër. Bij hem thuis is gestolen paintball materiaal gevonden, naast de genoemde drugs. De Australiër, die in een kroeg in het skigebied werkt, heeft toegegeven al zo’n 600 ecstasypillen verhandeld te hebben. Sinds een motorongeluk is het een zware drinker en drugsgebruiker geworden.

Zijn advocaat voert een op zijn minst opmerkelijke verdedigingsstrategie. De pillen kostten de Australiër, die ze in België heeft aangeschaft, slechts 1,30 € per stuk. Daarom, zo meent de raadsman, zullen de ecstasy pillen waarschijnlijk maar een zeer laag gehalte aan werkzame bestanddelen bevatten. En kan je het dan nog wel drugshandel noemen? De advocaat heeft om een onderzoek naar de samenstelling van de pillen gevraagd.

Bron: Le Dauphiné Libéré

Lees ook:Ski centrum Dordrecht afgebrand
Lees ook:Pistenbully zakt door het ijs in Tignes; chauffeur overlijdt
Lees ook:Trap je peuter de berg op in Vallorcine!
Lees ook:Een skigebied, wat kost dat?
Lees ook:La Toussuire : skileraar in been gestoken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.