Categorie: "Reizen en Accommodaties"

Goedkope skipas Les Arcs of La Plagne


Ga je een weekje skiën in Les Arcs of La Plagne, en kom je op zaterdag aan, maar gaat je skipas zondag pas in?
Koop dan een skipas bij samedijeski.com. Elke week, vanaf woensdag, staat op deze site een aanbieding voor een voordelige skipas, met tot 50% korting op de reguliere prijs.
Email adres invullen, toegemailde kortingsbon uitprinten, en klaar ben je!

Los in Laax 5: de Cassonsgrat, de mooiste plek van het skigebied


Mijn favoriet in het skigebied van Laax is de Cassonsgrat. Dit is een bergplateau waar je ’s zomers kunt wandelen. En ’s winters kan je er fantastisch skiën of snowboarden! Twee heerlijke freerideroutes lopen vanaf dit 2800 meter hoge bergplateau. Vanuit Flims is de Cassonsgrat te bereiken door eerst het stoeltje naar Foppa te nemen, en vanaf daar meteen het stoeltje naar Naraus, waarna je over kunt stappen in het oude en kleine gondeltje naar de Cassonsgrat.

Los in Laax 4: rocksresort


Rocksresort in Laax
Maandag heb ik nog even een kijkje genomen in het rocksresort in het dalstation van Laax, waar zowel de grote gondel naar de Crap Sogn Gion vertrekt, als de eitjes naar de Curnius. Het rocksresort is een nieuw wijkje, waar je eigenlijk alles zal vinden wat je nodig hebt tijdens een wintersportvakantie.

Los in Laax 3: de laatste restjes poeder


Maandagmorgen vroeg begonnen, met de slaap nog in m’n ogen, en meteen de gondel naar Plaun genomen om vanaf daar de stoeltjeslift naar de Crap Sogn Gion te pakken. Hier de dag begonnen op de eenvoudige blauwe pistes onder de Crap Sogn Gion. Er was bijna niemand op de piste, dus de blauwe pistes lagen er perfect bij. Zonnetje en vers geprepareerde corduroy.

Los in Laax 2: Verse sneeuw!


Je kunt op de foto’s klikken voor een vergroting
Het matige weer onderweg naar Laax was even vervelend, maar de lange rit is niet voor niks geweest. Zaterdag en in de nacht van zaterdag op zondag heeft het gesneeuwd. Wat een feest! Toen we zondag wakker werden was het nog bewolkt, maar toen ik naar de bakker liep om brood te halen brak de zon door! Het beloofde een prachtige dag te worden.

Gulmarg, skiën in de Indiase Himalaya

Heb je alles al gezien en gedaan op wintersportgebied in de Alpen? Dan zijn er nog wel een aantal gebieden waar je naartoe kunt. De VS en Canada natuurlijk, maar ook Zuid-Amerika of Nieuw-Zeeland. Zelfs in Zuid-Afrika schijnt een leuke oefenweide te bestaan. Maar je kunt ook naar Gulmarg, India, het skigebied dat de hoogste gondel ter wereld heeft.

Kitzbüheler Alpen zogenaamd beste skigebied 2010

De modeshow van Antonia aus Tirol gaf – naast een indicatie van het niveau – de avond wat kleur.

:
Tijdens een gala avond in Schladming heeft de Top-of-the-Mountain Club de Kitzbüheler Alpen (Tirol) verkozen tot beste skigebied van de Alpenlanden 2010. Heel mooi voor dit skigebied natuurlijk, het is alleen niet echt eerlijk om dit te claimen.