Categorie: "Italië"

Skiën in de zomer op grote hoogte!

Wintersportfanaten opgelet! Heb jij ook ontzettend veel zin om nu al te skiën of snowboarden maar ben je uitgekeken op de korte indoor pistes? Weet je niet wat je dit jaar in je zomervakantie gaat doen en wil je weleens iets anders dan zon, zee en strand? Kies dan voor zon, sneeuw en prachtige berglandschappen!

Alpen decor voor voorbereiding WK voetbal


Dat je in de Alpen goed kunt wintersporten, is natuurlijk algemeen bekend. Maar… je kunt er ook voetballen! Dat vinden althans heel wat nationale teams, die zich op het WK voetbal gaan voorbereiden in de Alpen.
Veel van de stadions in Zuid-Afrika zijn erg hoog gelegen, zodat de meeste trainers ook graag op hoogte trainen.

Lentekriebels op de lange latten: het festivalseizoen in de sneeuw begint…


Het begint echt lente te worden in Nederland! De vogels fluiten erop los, er wordt gediscussieerd over rokjesdag, die volgens de één al is geweest, maar volgens de ander nog moet komen. Op mooie dagen zitten de terrassen alweer vol…
Voor de meesten is het skiseizoen al voorbij, maar de echte fanatiekeling kan zich nog uitleven op het witte goud. Veel skigebieden zijn nog wel even open. Bovendien organiseren veel skigebieden leuke evenementen aan het einde van de het seizoen. Bekende artiesten als Amy McDonald, Alicia Keys en Fatboy Slim komen nog even een feestje bouwen in een aantal skigebieden.

Bioscoop film Nanga Parbat: de omstreden beklimming van Reinhold Messner

Reinhold Messner  – als je wel eens in Zuid-tirol bent geweest ken je hem ongetwijfeld – is misschien wel de beste klimmer ter wereld. Zo beklom hij niet alleen als eerste solo de Mount Everest zonder extra zuurstof, hij is ook de eerste klimmer die alle 14 8000′ers beklom. Die reeks begon met de omstreden beklimming van de Nanga Parbat. Was de dood van zijn broer nou wél of niet zijn schuld?

De beste wintersportgebieden van de Alpen 2009-2010

Vorige maand heeft de ADAC, de Duitse ANWB, hun jaarlijkse overzicht van de beste wintersportgebieden bekend gemaakt in het Oostenrijkse Ischgl. Jaarlijks geeft de ADAC de SkiGuide uit, en publiceert daarin ook hun lijst met de beste wintersportgebieden. Lees verder voor het overzicht!

Uitzicht vanaf de piste in Portes du Soleil, het Frans-Zwitserse skigebied met de beste prijs-kwaliteit verhouding van die landen

Veel slachtoffers door lawines in de Alpen

Afgelopen dagen zijn er veel lawineslachtoffers gevallen in de Alpen. Recente sneeuwval, in combinatie met wind en regen, hebben het sneeuwpak erg instabiel gemaakt. De situatie in de Alpen is op dit moment op veel plaatsen levensgevaarlijk, pas dus ontzettend op met toerskiën of off-piste gaan!