Kids Europarlementariërs op Wintersport van belasting geld

Als Europarlementariër geniet je secundaire arbeidsvoorwaarden waar geen andere baan tegenop kan! Zo kun je je kinderen op wintersport sturen en het hoeft je haast niets te kosten! Hoe kan dat? Jan Modaal en “Joe the plumber” betalen het voor je!

Europarlementariërs krijgen subsidie voor wintersportvakantie kinderen
De skiweek voor de kinderen van Europarlementariërs vind plaats rond het weekend van valentijnsdag, zo valt in de Telegraph te lezen. Even romantisch bijkomen dus voor onze EU vertegenwoordigers. De skiweek kost ongeveer € 920,- voor 8 dagen en gaat plaatsvinden in het plaatsje Spiazzi bij Bergamo. Dit an sich is niet zo bijzonder, de subsidie die de EU’ers ervoor krijgen wel!

Bizarre kortingen voor grootverdieners
De EU parlementariërs hoeven, harde werkers dat ze zijn, natuurlijk niet de hele som van € 920 zelf op te hoesten. Aan de hand van het jaarloon word er een bepaalde korting in de vorm van subsidie uitgekeerd. Zo ontvang je 52% korting wanneer je minder dan € 78.000 per jaar verdiend. Verdien je minder dan € 95.000, dan kun je nog steeds op een korting van 45% rekenen. Ook degenen die tegen de € 120.00 verdienen hebben recht op wat subsidie.

Maar dan heeft Europa ook wat….
Als je denkt dat dit weg gegooid belasting geld is, lees dan even verder. Het is namelijk wel zo dat deze groep arme jongeren, in de leeftijd van 8 tot 17 jaar, wijzer en tal van ervaringen rijker terug naar huis keert. Een investering in de toekomst van Europa dus.

Niet alleen lol in de sneeuw…
Zo krijgen de kinderen “workshops” in een “multilingual environment” met de bergen, de sneeuw en de natuur als thema. Vier uur per dag wordt er geskied en 3 uur per dag wordt er geleerd. Belangrijke levenslessen zullen dan de revue passeren, zoals hondeslee rijden, openlucht spelletjes en fakkeltochten.

Dit terwijl heel EU op zijn gat ligt en geld moet besparen
Lekker hoor, de EU regelt het wel weer. Wat vind jij hier nou van? Kan je er niet wakker van liggen of vind je het, zoals ik, toch onterecht wat hier gebeurd?

De groeten uit Spiazzi, aan Jan Modaal

Lees ook:Litouwse skihal gesponsord door Europese Unie
Lees ook:Geld over? Koop grond in het “Whistler van de toekomst”!
Lees ook:150 Euro korting op de Trikke Skki!!
Lees ook:Ruim tweehonderd nieuwe accommodaties bij Holland International
Lees ook:Morgen voorlopig de laatste sneeuw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.