Geld over? Koop grond in het “Whistler van de toekomst”!

Ik heb vanochtend van Evert van Benthem begrepen (hier) dat vastgoed in Canada helemaal hot is! Mocht je dan toch geld overhebben, kijk dan maar eens even hiernaar: Revelstoke Mountain Resort, Canada!

Revelstoke (BC, Canada) was voorheen een slaperig bergdorpje en geheim off-piste mekka maar dat is voorgoed verleden tijd! Er werd al jaren geprobeerd om investeerders te vinden, in 2005 lukte dat eindelijk. Projectontwikkelaars hebben de hele boel opgekocht, inclusief de snowcat-skiing en heli-skiing bedrijfjes die daar al actief waren.

Het plan is om er een gelikt resort van te maken zodat Revelstoke de competitie aan kan gaan met de grote jongens in British Columbia. De statistieken zitten in ieder geval niet tegen: ze hebben de grootste "Vertical Drop" van Noord-Amerika met 1800 hoogtemeters! Ook met een gemiddelde sneeuwval van 12 tot 18 meter per jaar scoren ze behoorlijk punten! Ook is het het enige resort waar heli- en cat-skitours vanuit het dorp vertrekken.

Er gaat in totaal voor
$ 1.000.000.000 ontwikkeld worden. Er zijn al een aantal nieuwe liften in gebruik en dit seizoen komen er weer een paar bij. Uiteindelijk is het einddoel 20 liften en 130 pistes! Daarmee zou het één van de grootste skigebieden van het continent worden!  Daarnaast komt er ook nog een signature Nick Faldo 18-holes golfbaan! 

Ik vind het helemaal te gek zulke projecten (mits sustainable natuurlijk)! Wat ik dus wil zeggen is: laat Evert van Benthem voor wat hij is en koop een mooi stuk grond in 1 van de projecten van Revelstoke. Ik moet hier wel bij zeggen dat de meeste huizen met privé helikopterlandingsplaats al verkocht zijn ;) .

Qua investering:
Een 1-gezinswoning in Whistler (BC) vind je niet snel onder de 1 millioen grens. Huisje bouwen in hartje Revelstoke is dus ongetwijfeld een goede investering. Mooier skiën en snowboarden dan in Canada kan ik me ook haast niet voorstellen! Ik ga alvast een staatslot kopen!

Hier
een video van Revelstoke Mountain Resort, simpelweg super! (Muziek is Wintersleep – Weighty Ghost)

Hieronder de ligging, tussen Vancouver, Calgary en Edmonton. En nog wat foto's!

Source: revelstokemountainresort.com, discoverrevelstoke.com

Lees ook:Lawine tijdens sneeuwscooterrally eist mensenlevens
Lees ook:Back to the 80′s: reclame filmpje van Crabbe Mountain
Lees ook:Skiën in Dubai: minus veertig graden in de woestijn
Lees ook:Rocksresort Laax wint design award
Lees ook:ER acteur overleden door lawine in de VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.