Rocksresort Laax wint design award

Het Rocksresort is door Wallpaper Magazine uitgeroepen tot Best New Ski Resort. Het Rocksresort ligt aan de voet van de pistes in Laax, in het veelzijdige, 220 kilometer tellende skigebied Flims-Laax-Falera in Graubünden, Zwitserland, en heeft alles bij de hand wat je tijdens een wintersportvakantie nodig hebt.
Rocksresort

Rocksresort bestaat uit 7 kubusvormige gebouwen, die 102 appartementen huisvesten, en daarnaast ook winkels, restaurants, bars en clubs. In het voorjaar van 2007 is men met de bouw begonnen, en op dit moment zijn de eerste twee fases af. De laatste fase wordt in 2010 opgeleverd.
Rocksresort
Design
Ik vind de kubusvorm van de gebouwen wel een beetje strak en klinisch ogen, maar het materiaalgebruik maakt veel goed. Zo’n beetje alles is van natuurlijk materiaal gemaakt: kwartsiet aan de buitenkant en in de badkamers, leisteen, kalksteen, rotsblokken uit het naburige Flims. De binnenkant van de gebouwen is erg licht en ruim.
Rocksresort
Alles wat je nodig hebt
In het Rocksresort vind je alles wat je nodig hebt om een ontspannen wintersportvakantie te beleven. Het ligt dicht bij de pistes en de liften van Laax, en er zijn verschillende winkels om skimateriaal te kopen of te huren. Een skischool en kinderopvang maken ook onderdeel uit van het resort. Voor drankjes kun je terecht in een club, verschillende bars, een après-ski tent, of de wijnhandel. En eten kun je er ook prima: even snel een burgertje scoren, naar de Aziaat, of naar één van de traditionelere restaurants.
Rocksresort

Wat vinden gasten ervan?
Helaas kan ik op Zoover of Vakantiereiswijzer nog geen beoordelingen vinden van Rocksresort. Alleen Tripadvisor heeft een review, en die is niet zo positief. De meneer die in het hotel verbleef vond het wat minder prettig dat er nog bouwwerkzaamheden waren tijdens zijn verblijf. Zijn wekservice om 7 uur ‘s ochtends bestond uit een drillboor die een verkeerd gebouwde trap aan het verwijderen was. Verder was zijn kamer stoffig door alle bouwwerkzaamheden. Maar het personeel was erg vriendelijk en zijn appartement erg mooi.

Klinkt als een euvel dat wel vaker voorkomt bij nieuwbouwprojecten: om de investering snel terug te verdienen worden er al gasten ontvangen, terwijl er nog gebouwd wordt…

Link: Rocksresort

Lees ook:Los in Laax 4: rocksresort
Lees ook:Los in Laax!
Lees ook:Los in Laax 7: freestyle paradijs
Lees ook:Los in Laax 3: de laatste restjes poeder
Lees ook:Los in Laax 2: Verse sneeuw!

Eén reactie op “Rocksresort Laax wint design award

  1. xlpharmacy

    Ik vind de kubusvorm van de gebouwen wel een beetje strak en klinisch ogen, maar het materiaalgebruik maakt veel goed. Zo’n beetje alles is van natuurlijk materiaal gemaakt: kwartsiet aan de buitenkant en in de badkamers, leisteen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.