St. Anton, een wintersportoase in het hart van Tirol

Oostenrijk is een van de ultieme Europese landen voor wintersportliefhebbers. St. Anton in Tirol is één van de traditionele bestemmingen die het oude vertrouwde met de modernste faciliteiten combineert. St. Anton is een traditioneel, cosmopolitisch wintersportoord dat met z’n tijd is meegegaan. Het dorp ligt op slechts 1.304 meter hoogte, maar gedurende het winterseizoen kun je er  tot eind april tussen de 60 en 80 zondagen verwachten. Het ligt in het Arlberg gebied, dat bij elkaar 82 kabelbanen en skiliften heeft, 260 kilometer pistes en 184 kilometer off-piste gebied. Deze kunnen allemaal met een enkele skipas worden bereikt.

Hotel am Dorfplatz garni

Voor een goed 4-sterren hotel kan je nergens zo goed terecht als bij Hotel am Dorfplatz garni. Het hotel beschikt over een eigen parkeerplaats en na het skiën kan je heerlijk bijkomen in de sauna. Zelf honden zijn hier welkom. Natuurlijk is er ook voor een lager budget een hotel te vinden. Je kunt gemakkelijk hotels vergelijken op Hotel.info.  Aan de rand van het dorp ligt de Galzigbahn, waar onlangs een gloednieuwe Funitel gondel is geïnstalleerd. Dit “reuzenrad-type” gondelbaan, laat mensen op de begane grond instappen, waarna het reuzenrad de gondel op de hoger gelegen hogesnelheidskabel plaatst. De kabelbaan voert naar de hellingen van Galzig en biedt toegang tot de toppen van de bergen Schindler en Valluga. Aan de oostrand van het dorp ligt de Nassereinbahn die naar het Nassereingebied loopt met toegang tot de top van de Kapall. Op de piste van Steissbachtal net boven St. Anton vind je tal van après ski bars.

Wereldkampioenschappen Alpineskiën

St. Anton wordt  vaak genoemd in lijstjes met de beste ski-resorts ter wereld, zowel wat betreft de pistes en de sneeuwzekerheid als ook de après-ski mogelijkheden. In 2001 was St. Anton de plaats waar de wereldkampioenschappen Alpineskiën werden gehouden.  Het centrum van het dorp is een voetgangersgebied, waardoor het traditionele karakter van het dorp nog beter bewaard wordt.

Door: Sanne Kooijmans

www.hotel.info

Lees ook:Kirchberg: veel mogelijkheden voor beginners en gevorderden
Lees ook:Openingsweekend St. Anton met een Audi naar keuze!
Lees ook:Wintersport in Bulgarije: anders, goedkoop en ook wit!
Lees ook:Åre en Östersund (Zweden) zijn Fit for the Winter Games
Lees ook:Wintersporthotel top 10

Eén reactie op “St. Anton, een wintersportoase in het hart van Tirol

  1. skihelm

    bedankt voor het delen van deze informatie.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.