Strooizout beschadigt huis: 13000 euro schadevergoeding

Zout strooienOp internet kwam ik een opvallend nieuwtje tegen. Terwijl er hier in Nederland volop wordt gediscussieerd over de beperkte hoeveelheid strooizout die in het land aanwezig is, en over wie dat mag uitstrooien, Rijkswaterstaat of de gemeentes, wordt in Oostenrijk 13000 euro schadevergoeding uitgekeerd aan een man wiens huis door het zout is beschadigd.

De man die in het Oostenrijkse (après-)ski dorp Gerlos woont, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Tiroler overheid, omdat zijn huis door het strooizout beschadigd is. En gewonnen. De 13000 euro die hij ontvangt is een compensatie voor de reparaties die hij aan de voorgevel van zijn huis heeft moeten uitvoeren na beschadigingen door het zout.

In Tirol wordt pas sinds 2003 met zout gestrooid. Daarvoor werden de wegen met split, fijne steenkorrels, begaanbaar gehouden. En na die overgang was de voorgevel van het huis van de man – op nog geen meter van de weg – beschadigd door het zout, dat door het verkeer tegen zijn gevel spatte.

De Tiroler overheid moet er wel op toezien dat er niet te dicht bij weilanden en andere natuur gestrooid wordt. Ook moet ze zuiniger strooien – iets wat ik hier in Nederland de laatste weken ook regelmatig gehoord heb.

Bron: Die Presse

Lees ook:Voorbereidingen helmplicht in Californië
Lees ook:Tijdelijk goedkoop vliegen op wintersportbestemmingen
Lees ook:De donkere dagen voor…
Lees ook:Wat eten we vandaag?
Lees ook:Marathonskier Christian Fluhr gaat het weer proberen, nu 11 dagen non-stop

2 reacties op “Strooizout beschadigt huis: 13000 euro schadevergoeding

  1. HosseklosHenkie

    grappig dat in Tirol, waar er wel vaker sneeuw ligt, ze pas sinds 2003 zout gebruiken en in Nederland bij de minste of geringste ‘frisheid’ er tonnen zout de weg op worden gesmeten en dan nog de halve natie klaagt dat er ergens nog een sneeuwvlokje op de weg ligt.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Jon Ragetli

      Het enige waar ik me in Nederland zorgen over maak qua zout is of ik wel genoeg op m’n eten kan strooien :-)

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.