Ischgl Top of the Mountain Concert: Kylie Minogue

Op zaterdag 2 mei moet je op de Idalp in Ischgl zijn: Kylie Minogue zorgt dan namelijk voor een spetterende afsluiting van het wintersportseizoen met een Top of the Mountain concert. Ischgl weer een grote naam rijker, Kylie een paar ton rijker…

:
:
:
:
:
:
:
:
:

Vele grote namen gingen haar al voor in Ischgl: o.a. Elton John, The Pussycat Dolls, Rihanna, Lionel Richie, Scissor Sisters en Stereophonics. Vandaar dat Ischgl zichzelf ook graag het showbizz centre van de Alpen noemt.

Het seizoen in stijl afsluiten
Op zaterdag 2 mei gaat het Top of the Mountain concert met Kylie Minoque van start. Het traditionele Top of the Mountain concert trekt doorgaans zo’n 20.000 wintersporters, en mag daarmee best een leuk event genoemd worden. Op zondag 3 mei is dan de laatste skidag van het seizoen. Het concert is toegankelijk met een normale liftpas, die heb je namelijk nodig om op de Idalp te komen.

Leuke vergoeding voor Kylie
Helemaal voor niets komt Kylie natuurlijk niet, zo leert de “geschiedenis”. Zo had Ischgl in 2006 nogal moeite om een grote naam in de wacht te slepen. Er werd vele pogingen gedaan, de meest serieuze daarbij was Nelly Furtado die dat jaar behoorlijk “hot” was met verschillende hits. Haar werd destijds meer dan 400.000 euro geboden voor een paar uurtjes performen. Een “offer you can’t refuse” zou je zeggen? Nee hoor, het paste namelijk niet in het al drukke schema van moeder Furtado. Toch geeft het wel een inzicht in het budget van een skioord als Ischgl, en van het waarschijnlijke kostenplaatje van Kylie.

Uiteindelijk liep het seizoen 2006 een beetje met een sisser af voor Ischgl. Mel C performde namelijk haar nieuwe album voor een “schamele 16.000″ (normaal gesproken rond de 20.000) toeschouwers. De B-groep Scissor Sisters werden vastgelegd om het april-concert te verzorgen.

Iemand wel eens een seizoensafsluiting in Ischgl meegemaakt? Valt het aan te raden?

Lees ook:Alicia Keys doet Ischgl!
Lees ook:Rihanna opent het seizoen in Ischgl: Shut up and Ski!
Lees ook:Paasconcert Ischgl met Marquess en Queensberry
Lees ook:Voorjaar Skien in Ischgl – SUPER
Lees ook:Volop Sneeuw en Party’s in Ischgl