Ischgl krijgt skilift met stoelverwarming

Voortaan zitten wintersporters in Ischgl (Paznauntal, Oostenrijk) er ook in de skilift comfortabel en warm bij.

Dit winterseizoen neemt de lifestyle-bestemming als eerste in Europa een gondellift met stoelverwarming in gebruik.

De nieuwe lift heeft bovendien een opvallend modern design, zo bestaan de cabines volledig uit kunstglas en zijn vrijwel helemaal transparant met uitzondering van de vloer. Elke cabine heeft 8 zitplaatsen. De nieuwe Fimbabaan vervangt een oude lift die vele jaren dienst heeft gedaan.

De nieuwe lift brengt de wintersporters in ruim 6 minuten tot het middenstation en in nog eens 8 minuten tot in het hart van het skigebied op 2300 meter hoogte. 

De nieuwe FimbaBahn heeft een capaciteit van 2.800 zittende passagiers per uur. Ook het bergstation en het middenstation worden volledig vernieuwd en herbouwd. Met de nieuwe skilift en de verbouwingen is een investering van 20 miljoen euro gemoeid.

Ischgl heeft inmiddels een reputatie als het gaat om innovatieve liften. Zo was de bestemming ook één van de eersten met een 8-persoonsstoeltjes lift en hebben veel stoeltjesliften lederen bekleding. Het hele skigebied, de Silvrette Arena, heeft een zeer moderne infrastructuur met snelle en comfortabele liften.

Daarnaast is een ook een aantal andere investeringen gepland. Zo breidt Ischgl opnieuw het aantal sneeuwkanonnen uit. Dankzij de hoge ligging behoort Ischgl al tot de meest sneeuwzekere bestemmingen in Oostenrijk. Toch laat Ischgl niets aan het toeval over en streeft het hele seizoen naar optimale sneeuwcondities, ook als de natuurlijke sneeuw wat minder is. Een groot aantal pistes is inmiddels voorzien van een sneeuwinstallatie.

(bron: travelution)

Lees ook:Achtpersoonslift met stoelverwarming de nieuwe standaard?
Lees ook:Obergurgl-Hochgurgl breidt skigebied fors uit
Lees ook:Kitzbüheler Alpen zogenaamd beste skigebied 2010
Lees ook:Nederlanders kiezen Ischgl-Samnaun als beste wintersportbestemming
Lees ook:Kindveilige 8-persoons Stoeltjeslift in Serfaus

2 reacties op “Ischgl krijgt skilift met stoelverwarming

  1. Saskia

    In Lech hebben ze stoeltjesliften met verwarming…daar krijg je inderdaad een warme kont van ;-) Lekker als het erg koud is, maar minder lekker als het minder koud is…Maar ja, Max en Lex zullen het wel gewend zijn ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire

    Ischgl is dus niet de eerste – heb de titel inmiddels aangepast!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.