In de schaduw van de Eiger (3): verse poeder

Vandaag de tweede dag in Grindelwald! Toen ik uit het slaapkamerraam keek was het al duidelijk… bewolkt! En het sneeuwde ook een beetje. Aan de weg en de bomen te zien had het de hele nacht gesneeuwd. Een klein laagje verse poeder!


Poeder, dus snel ontbeten, en meteen de bus naar de Männlichen lift genomen. Dit is makkelijk te doen vanuit het hotel, want het busstation is er tegenover.

Bij de Männlichen was het ontzettend rustig, geen rij of niks. En zo zou het vandaag de hele dag zijn: lekker rustig bij de liften en op de piste.

Opvallend hier in het gebied is dat men druk bezig is Japanse toeristen hier te krijgen. In het dorp zit een of ander Japans informatiecentrum, en overal in het gebied hangt de informatie niet alleen in het Duits, Frans, Engels en Italiaans, maar ook in het Japans.
Zelfs Ricola wenste ons in het Männlichen eitje een goede reis in het Japans!

Het zicht was vandaag wel wat minder; je skiede de hele dag in de mist van een wolk, of erboven, of soms eronder. En eigenlijk de hele dag sneeuwde het een beetje. Maar ja, zonder slecht zicht geen poeder, dus geen klachten!

Er was niet een heel dik pak poeder gevallen, maar toch precies een lekker laagje van een centimeter of 10 op de piste. En dat skiet zo lekker, je zweeft gewoon over die sneeuw en het kost je totaal geen inspanning om je ski’s te laten doen wat je wil.

Ook naast de piste was het goed skiën. Echt off-piste skiën is absoluut geen optie – gisteren zijn er hier in de buurt nog een aantal mensen, waaronder een reddingswerker, omgekomen in lawines. Maar naast de piste kon je nog heerlijk door de poeder heen cruisen. Doordat het zo koud is, blijft de sneeuw die gevallen is ook lang poederachtig. En dat skiet heerlijk.

We hebben vandaag de hele dag doorgebracht in het gebied Kleine Scheidegg – Wengen. Erg leuk skiën hier. En wat zo opvalt, typisch Zwitsers: overal treintjes! Vanaf Grindelwald vertrekt een trein over een tandradbaan naar Kleine Scheidegg op zo’n 2000 meter, en ook vanaf Wengen. En vanaf de Kleine Scheidegg gaat er weer eentje nog hoger: naar het Jungfraujoch op 3454 meter. Als het een keer mooi weer is gaan we dat ook doen, want het uitzicht daar schijnt erg mooi te zijn. De treintjes maken ook echt deel uit van het skigebied – met je liftpas mag je meerijden.

Kleine Scheidegg – Männlichen is een skigebied dat gedeeld wordt met Wengen. En daar vindt over twee weken een worldcup afdaling plaats, van 15-17 januari. De voorbereidingen voor deze Lauberhornrennen waren al in volle gang. We konden de zwarte afdaling vanaf de Lauberhorn dus maar voor een klein deel skiën.


Wengen

Tot zover voor vandaag – ik kijk naar buiten en zie nog een wat sneeuwvlokjes naar beneden dwarrelen. Ben benieuwd wat morgen ons brengt.

Lees ook:In de schaduw van de Eiger (5): wolken, zon, nevel en mist
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (7): een ijskoud afscheid
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (6): wederom de Schilthorn
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (2): First
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (4): de Schilthorn

Eén reactie op “In de schaduw van de Eiger (3): verse poeder

  1. Alexander

    Wie is die mannetje in dat treintje?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.