De Alpenweerpraat is terug

Sommige lezers kennen hem nog van vorig jaar op het prikbord van ski.startpagina.nl. Vanaf 1 december is de Alpenweerpraat terug, en wel hier op wintersport.blog.nl. Nieuw is onze sms-weerdienst!

Net als vorig jaar zal ik met de Alpenweerpraat dagelijks een weersverwachting opstellen voor de Alpen, al dan niet voorzien van de nieuwste sneeuwbeelden en -meldingen rechtstreeks uit de Alpen.

Er zijn toch genoeg weers- en sneeuwverwachtingen te vinden op het internet zou je denken. Dat klopt, maar weersverwachtingen kun je mijns inziens niet afdoen met een wolkje en een zonnetje achter de naam van de wintersportplaats. Ook ben ik van mening dat je niet kunt volstaan met het letterlijk interpreteren van één bron of website.

Daarom probeer ik een beoordeling geven van meerdere weermodellen, en die samen te vatten in één verwachting. Voor zowel de korte als lange termijn. Daar hoort ook bij het uitspreken van onzekerheden, en het nuanceren van berichtgeving uit de media (die overdrijven zoals jullie weten graag). Al met al genoeg uitdaging om elke keer weer te streven naar een zo goed mogelijke weersverwachting.

Nieuw is onze sms-dienst. Wil je ook mobiel weten wat het weer wordt op jouw wintersportbestemming? Met ingang van 1 december (of zoveel eerder als de weergoden het toelaten) is het mogelijk de Alpenweerpraat per SMS te ontvangen! Dagelijks verzorg ik een nieuwe weerupdate voor je eigen wintersportbestemming, per wintersportland wordt namelijk een aparte weersverwachting opgesteld.

Handig dus wanneer je op locatie in Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk of Italië bent en benieuwd bent naar het weer voor de volgende dagen. Het werkt heel eenvoudig maar binnenkort zullen we nadere uitleg geven over deze sms-dienst, hou dit blog dus in de gaten!

Lees ook:Alpenweerpraat op je mobiel!
Lees ook:Mobiel bellen in het vliegtuig
Lees ook:Alpenweerpraat: korte soms felle winterprikken
Lees ook:Nieuwe poll: glazen bol
Lees ook:Seizoensopeningen komend weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.