Archief: mei 2007

Opwarming van de aarde?

In aansluiting op het bericht van Roel blijkt dat hij het bij het goede eind had, getuige de beelden van de webcams in Oostenrijk. Hieronder zo maar twee voorbeelden van plaatjes die vandaag (29 mei) gemaakt zijn in Hinterglemm en Gerlos. Ongelofelijk he? Niet echt een voorbeeld van de opwarming van de aarde…

(Door: Saskia Smulders/De TaalFactory)

Moberg gaat skipistes bouwen in de woestijn

Anders Moberg heeft binnen een week een nieuwe baan gevonden. Hij wordt bestuursvoorzitter bij de Majid Al Futtaim Group (MAF), een in Dubai gevestigd conglomoraat dat onder meer winkelcentra bouwt en hypermarkten uitbaat.  

De Zweedse bestuursvoorzitter van Ahold maakte een week geleden bekend dat hij op zoek ging naar een nieuwe baan. Kwade tongen beweerden toen in Het Financieele Dagblad dat hij gedwongen moest opstappen. Moberg wilde uitbreiden in de non-food luidde het gerucht. Hij zou onder meer een bod willen uitbrengen op de HEMA, maar hij werd door aandeelhouders en commissarissen tegengehouden.

Ook gehandicapten kunnen skiën

Ik surfde vandaag toevalilg langs een artikeltje over de SHOS: Stichting geHandicapten Op Ski's. Nou had ik al vaker mensen bij wie, om maar zo te zeggen, het lijf 'niet zo werkt als het hoort' in de sneeuw gezien. En ik heb er altijd enorme bewondering voor.

Misschien herken je het gedachte-experiment dat ik zelf wel eens doe: stel nou dat…

Help, nog meer warme winters!

Het KNMI bracht gisteren een rapport naar buiten met daarin de resultaten van een heleboel berekeningen. Slecht nieuws voor de sneeuwliefhebbers, want de conclusie is dat Nederland en Europa nog meer winters als die van afgelopen jaar tegemoet kunnen zien. Oorzaak: