Archief: februari 2008

Twee alarmerende wintersportberichten

Vandaag verschenen er twee alarmerende wintersportberichten in het nieuws. Zo meldde de een dat het aantal gipsvluchten op is. Huh? Hoe kan dat nou? Is het niet gewoon een kwestie van een vliegtuigje inhuren, de "verletzten" in laden en vliegen maar….Blijkbaar niet. Daarnaast het bericht dat steeds meer jonge kinderen ernstig gewond raken op de piste.

Alpenweerpraat: van alles wat de komende dagen

In afwezigheid van Roel zal ik zo goed als ik kan de Alpenweerpraatjes op mij nemen. Ik ben helaas geen (amateur) meteoroloog en mijn voorspellingen zullen in ieder geval 'anders' zijn dan die van Roel maar ik ga mijn best doen!

Wie de komende dagen naar de sneeuw vertrekt zal van alle weercondities en sneeuwsoorten iets gaan beleven. Het gaat stormen, je krijgt zowel poedersneeuw als natte sneeuw te verwerken en de zon komt ook regelmatig een kijkje nemen! In ieder geval geen saaie vakantie qua weer….

Atomic snowboards getest

Het is al even geleden, maar tijdens mijn wintersport naar Tignes hebben mijn lief en ik twee snowboards uit het komende seizoen 2009 van Atomic mogen testen. Het liefste had ik ze ook nog even in Ischgl getest, maar dat is er helaas niet van gekomen. Bij Atomic denk je wellicht niet direkt aan snowboards, maar die maken ze heus. En wat voor boards! Hieronder tref je onze bevindingen aan.

Alpenweerpraat: regen, sneeuw, regen….sneeuw!

We moeten nog door een paar zure appels heenbijten maar daarna is het winter. Volgende week stevent vanuit het noordwesten de ene na de andere storing op de Alpen af. Bovendien wordt het koud genoeg om het vrijwel nergens meer te laten regenen, en dat hebben we nog niet meegemaakt deze winter.

Ischgl’s Top of the Mountain Concerts

Claire blogde er al over: Elton John sluit het seizoen op 3 mei a.s. af in Ischgl tijdens het Top of the Mountain concert. Toen ik in Ischgl was (en nog op de been was…)werd er overal al reclame voor gemaakt. Ook zag ik op diverse plekken foto's hangen van eerdere concerten die sinds 1995 in Ischgl gegeven worden. YouTube zou YouTube niet zijn of er zijn wel filmpjes van eerdere concerten beschikbaar. Een kort overzicht.

Dronken skiër geschorst

Glaasje op….burp….hik….De Finse bond heeft schansspringer Harri Olli voor de rest van het seizoen geschorst vanwege dronkenschap. De 22-jarige sporter zou niet zijn verschenen op een officieel feest en zou daarna dronken in het openbaar tegen journalisten hebben gezegd dat hij seks had met twee vrouwen. Hi hi hi…..Dronken mensen vertellen altijd de waarheid, toch?

Alpenweerpraat: volgende week veel sneeuw!

Hoe triest de Alpen er op dit moment ook bijliggen, over een week moet het er geweldig uitzien. Althans als we de kaarten mogen geloven en die zijn de laatste dagen vrij eenduidig: vanaf het weekend volop sneeuw, ook in Oostenrijk!

Vervoer gezocht naar Davos

Een ongebruikelijke oproep: zoals jullie hebben kunnen lezen vertrek ik dit weekend naar Zwitserland. Komende vrijdag vertrek ik naar Davos voor een afspraak, om daags erna door te rijden naar St. Moritz. Was de bedoeling… helaas blijkt mijn kompaan niet eerder dan zaterdag te kunnen gaan.

 

Sauerbreij blijft maar winnen

Het wordt een beetje saai….maar onze nationale snowboardtrots Nicolien Sauerbreij blijft aan 't winnen. Zondag won ze opnieuw, ditmaal in het Japanse ski-oord Gujo-Gifu. Ze behaalde daar haar derde wereldbekerzege van dit seizoen. De Nederlandse was de snelste op de parallel reuzenslalom. Eerder won ze ook al in Bad Gastein en La Molina.