Archief: 2008

Après Ski Hits 2009, op naar de Top 10!

Weer een après-ski hit erbij: Tim Toupet met “So ein schöner Tag (Fliegerlied)”. Met dank aan Alex voor de goede tip! Hier zie je Tim Toupet “live” in de Mooserwirt (St. Anton) bij het Apres Ski Hits 2009 weekend, eind november. Blijkbaar is zijn hit goed aangeslagen in de Alpen. De bedoeling is om tot een top 10 te komen, de gouden tips zijn dus nog steeds welkom! :
:
:
:
:;;

Ben Stiller breekt hand bij het Snowboarden

Tja, meer valt er eigenlijk ook niet over te vermelden. Ook voor de coole “Tropic Thunder” acteur is snowboarden een sport waarbij een ongeluk in een klein hoekje zit. Een week geleden, op zondag de 21e, brak de acteur zijn hand tijdens het snowboarden. Uiteraard werd Ben Stiller wel door dé hand-specialist van het New Yorkse  Mount Sinai Hospital geholpen.

Gegarandeerd sneeuw in Willingen

Dankzij het nieuwe besneeuwingsmateriaal zijn de pistes in Willingen/ Hochsauerland in uitstekende staat. Sterker nog: Willingen garandeert sneeuw voor de komende dagen. Er ligt namelijk tot 1 meter kunstsneeuw en alle 15 liften zijn geopend, net zoals alle kinder-rolbanden. Kijk maar eens naar de volgende live-cams!

Live vanuit de Alpen: Arno en Jessica/ Le Grand Massif


:
De derde update van Arno en Jessica en hun wintersport bedrijf Alp Adventures. Het gaat Arno en Jessica zo te lezen goed af in Le Grand Massif! Wederom mooie poeder avonturen, daarnaast helaas ook een ziekenhuis bezoekje. Uiteraard weer prachtige foto’s! Last but not least hebben ze ook nog een mooie trip in de aanbieding, eind januari!

Nóg meer vreselijke ski-ongelukken

Nogmaals, het is het ergste wat er kan gebeuren en ik vind het dan ook erg vervelend om hierover te berichten. Dit weekend zijn er zoveel ongevallen gebeurd in de Alpen dat het haast niet meer bij te houden is. Toch schrijf ik er over (o.a. hier), voornamelijk omdat het helpt alert te blijven op de pistes en omdat er soms lering uit te trekken valt. Zo ook bij enkele van deze ongelukken.
:
:
:

Wintersporters riskeren te veel

De Zwitserse organisatie Suva vindt dat veel wintersporters te snel over de pistes jagen. Ook overschatten velen hun eigen kunnen en brengen hierdoor zichzelf, maar ook anderen in gevaar. Valt dat allemaal wel mee bij jou? Bekijk hier dan maar eens hoe gevaarlijk jij bent en doe de online-test!
:
:
:
:
:

Nederlands drama in Zwitserland

In het Zwitserse Bettmeralp heeft zich zaterdag een drama afgespeeld. Een kleine skiër van 7 jaar wilde naar een restaurant aan het einde van de piste toe skiën. Hierbij botste hij door een nog onbekende oorzaak op een pistebully die achteruit reed. Het Nederlands jongetje kwam hierbij om het leven. Deze week ging het vaker fout in de wintersport gebieden.

Snowboard Mode 2009/2010

Altijd leuk om modeblaadjes door te neuzen, vooral als het om nog te verschijnen materiaal gaat. Hieronder vind je een overzicht van de snowboard kleding die vanaf volgend seizoen in de winkels ligt. Mooie en gewaagde graphics, netzoals dit jaar, en ook weer leuke kleuren. Onder andere de merken North Face, Nike, Roxy, Quiksilver, DC, BURTON, Rossignol, Special Blend, Billabong….
:
:
:
: