Wintersporters riskeren te veel

De Zwitserse organisatie Suva vindt dat veel wintersporters te snel over de pistes jagen. Ook overschatten velen hun eigen kunnen en brengen hierdoor zichzelf, maar ook anderen in gevaar. Valt dat allemaal wel mee bij jou? Bekijk hier dan maar eens hoe gevaarlijk jij bent en doe de online-test!
:
:
:
:
:

Misschien een reality-check, misschien ook helemaal niet en weet jij precies waar je mee bezig bent. Ik heb de test zelf ook gedaan en kwam tot de conclusie dat ik op de meeste vlakken weinig risiko loop. Kijk hieronder maar eens in mijn persoonlijke “Risiko-chart”

Hoe lees je het resultaat?
Bij de categoriën “Fatalisme en Onbezorgdheid” (b), “Inachtneming” (c), “Afschuiven van verantwoordelijkheid” (d), “Bescherming/ uitrusting” (e), en “Beheersing van het rijden” (f) scoor ik binnen de groene lijnen. Dit houdt dus in dat ik niet té onbezorgd op de pistes ben, goed anderen inacht neem, verantwoordelijkheid neem, goede bescherming draag en de sport beheers.

Aan de andere kant zoek ik misschien teveel de grens op (a), bereid ik me lichamelijk niet genoeg voor op de wintersport (g) en push ik mezelf teveel in het bijzijn van anderen (h). Allemaal zaken die ik opzich wel wist, maar toch een soort herinnering in grafiek vorm. Niet verkeerd toch?

Doe de test!
Onder de volgende link kun je de test doen. Klik op “rikikoverhalten”. Helaas is de test wel in het Duits, maar de vragen zijn simpel gesteld dus dat moet wel lukken. Het duurt nog geen 5 minuten dus daarvoor hoef je het niet te laten. Succes!

Lees ook:Hekel aan ‘n helm? Draag een skimuts met airbag
Lees ook:Live vanuit Slowakije: Lage Fatra de Moeite Waard?
Lees ook:ANWB: één op de 14 Nederlanders op wintersport
Lees ook:Nieuwe collectie wintersportbril.nl
Lees ook:Veiligheid voorlop! 7 belangrijke adviezen voor de wintersport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.