Nederlands drama in Zwitserland

In het Zwitserse Bettmeralp heeft zich zaterdag een drama afgespeeld. Een kleine skiër van 7 jaar wilde naar een restaurant aan het einde van de piste toe skiën. Hierbij botste hij door een nog onbekende oorzaak op een pistebully die achteruit reed. Het Nederlands jongetje kwam hierbij om het leven. Deze week ging het vaker fout in de wintersport gebieden.

Duits jongetje valt uit stoeltjeslift
Afgelopen woensdag viel een Duits jongetje van 11 uit een stoeltjeslift in Bürserberg, Vorarlberg. Bij het instappen kwam de jongen niet goed te zitten en waren zijn vader en broers genoodzaakt om hem vast te houden. Dit hielp helaas niet en de jongen gleed alsmaar verder weg. Halverwege de rit omhoog hielden de vader en broers het niet meer en moesten ze hem in de sneeuw laten vallen. Dit gebeurde op zo’n tien meter boven de grond. De jongen werd later naar het ziekenhuis gebracht, waar ze een hersenschudding en kneuzingen constateerden. De vader verwijt vooral de liftbedienden dat hen niks is opgevallen. Gelukkig voor alle partijen hield de jongen er niks ernstigs aan over. (Origineel bericht o.a. hier)

Pools meisje verhangt zich bijna met sjaal
In Tirol ging het bijna mis voor een 9-jarig Pools meisje. Zij kwam in Ehrwald per ongeluk met haar sjaal aan de sleeplift te hangen. Hierbij verloor ze het bewustzijn. Haar moeder probeerde tevergeefs om haar los te krijgen, gelukkig slaagde een voobijganger er wel in en voorkwam daarmee een verstikking. (bericht lees je o.a. hier)

Meer ongelukken dan vorig jaar
Onder de Nederlandse wintersporters gebeurden er meer ongelukken dan vorig jaar rond deze tijd. Zo kwam vorig jaar de eerste gipsvlucht pas na de kerstdagen aan, terwijl ik eerder al berichtte dat dat dit jaar op 24 december was. Volgens Eurocross zijn het aantal skiongelukken met 10% toegenomen.

Lees ook:Kaprun: jongetje van zes valt uit stoeltjeslift
Lees ook:Nóg meer vreselijke ski-ongelukken
Lees ook:Drie Nederlandse wintersportdoden dit weekend
Lees ook:Warsteiner Snow Show 2009 – Winnaar
Lees ook:53 mensen met helicopter uit defecte stoeltjeslift gered

0 reacties op “Nederlands drama in Zwitserland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.