Vrouwen mogen niet springen

Het International Olympic Committee (IOC) heeft besloten dat  skispringen (ook wel skivliegen genoemd) als Olympische sport voorlopig nog niet voor vrouwen opengesteld wordt.

Dit op grond van het feit dat de sport, die in 16 bij het ISF (International Ski Federation) aangesloten landen door vrouwen wordt beoefend, door het IOC als 'nog niet ontwikkeld genoeg' wordt gezien. Ook wordt het technisch niveau nog niet hoog genoeg geacht. Het ISF is hier fel tegen.

Momenteel wordt vooral vanuit Canada zwaar lobby gevoerd en dreigt men, onder andere via de Human Rights Commission, het IOC te beschuldigen van discriminatie.

Intussen is er in ieder geval een hoop beroering over ontstaan. Zie hier diverse artikelen over dit onderwerp.

Lees ook:Skiën op TV zondag 25 november
Lees ook:Dit weekend op TV: WorldCup Alpine skiën
Lees ook:Back to…de jaren 1900 tot 1920
Lees ook:Gratis naar Vancouver als videoblogger
Lees ook:Aantal gewonden verdubbeld tijdens wintersport

2 reacties op “Vrouwen mogen niet springen

  1. Hajo

    De naam ‘skivliegen’ wordt alleen gebruikt voor de allergrootste springschansen. Ik meen 130-170 meter schans in tegenstelling tot de normale kleinere 70-110 meter schansen. De enige springwedstrijd die ik ooit heb bezocht, was zo’n skivliegwedstrijd. Dan zie je de atleten op het live TV-scherm springen en komen ze pas een seconde of wat later over de heuvel naar beneden zeilen. De afsprong kun je dan vanaf het landingsgebied niet eens zien! Het zijn wel dezelfde atleten dioe skispringen en skivliegen. Of eddy the eagle zich er ook wel eens aan heeft gewaagd betwijfel ik…

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire Boonstra

    Thanks voor deze aanvulling, Hajo! Weer wat geleerd…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.