Draadloos Internet in de Alpen: Wifi nog niet overal beschikbaar, mobiel perfect.

Op het blog is het even stil geweest, want waar we in Nederland zo gewend zijn aan draadloos Internetten, blijkt dat in de Alpen nog niet overal mogelijk. We moesten vanuit ons verblijf in Montreux echt naar een superdeluxe hotel in het centrum om o.a. de boeking voor het tweede deel van onze vakantie te regelen. In Les Crosets hebben we wederom tevergeefs naar een hotspot gezocht. Pas in Champéry, bij een gezellige kroeg met hotspot, heb ik deze berichten kunnen posten. Overigens heb ik vorig jaar in bijv. Les Menuires al wel zonder problemen Wifi-toegang kunnen vinden, dus check van tevoren even bij je accommodatie mocht je het Internet onderweg niet kunnen missen.

Overigens is de mobiele Internet-dekking (via GPRS en UMTS) wel overal erg goed, zodat we de weersvoorspellingen en pistecondities tot op het fanatieke toe in de gaten konden houden.

Via i-mode/ Vodafone Live check ik bijvoorbeeld regelmatig via Meteo Consult en ANWB de voorspellingen voor 6 en zelfs 9 (ANWB) dagen vooruit.

 

Via ‘normaal' mobiel Internet bekijk ik via mijn geavanceerde Nokia N80 de gewone Internet-pagina's van www.snow-forecast.com en www.wetteronline.de. Pas echter wel op voor de hoge kosten voor mobiel dataverkeer in het buitenland!! Snow-forecast heeft overigens ook een compacte mobiele versie: http://pda.snow-forecast.com. De resort forecasts hiervan zijn goed te gebruiken, de weather maps zijn nog niet toegevoegd (in progress).

Lees ook:Met Pasen skiën in Winterberg?
Lees ook:Sneeuw in de hele Alpenregio
Lees ook:Sneeuw tussenstand voor Seizoensopeningen!
Lees ook:Ik ben lid van Snow-Forecast.com!
Lees ook:Tignes & andere gletschers weer open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.