Video: wintersporter maakt nare val uit lift

Het is ook mijn persoonlijke nachtmerrie: met je rugzak blijven hangen aan de stoeltjeslift. Het overkwam deze skier. Toen de lift werd stilgezet (beetje laat naar mijn idee, maar goed) bungelt hij zo'n 5 meter boven de grond. Omdat hij dreigt te stikken, valt hij uiteindelijk naar beneden. Kijk en huiver. Luister ook naar de geschokte commentaren van de filmers…

Lees ook:Rode paard wordt Hobbelpaard
Lees ook:Video: langste val in de historie?
Lees ook:Vrouwen mogen niet springen
Lees ook:Mijn knieblessure: deel 2
Lees ook:De lekkerste kont van het land

5 reacties op “Video: wintersporter maakt nare val uit lift

  1. jw

    Lijkt me niet leuk om mee te maken. Is m.i.ook helemaal te voorkomen door rugzak niet op je rug te laten zitten. Dat is bij de meeste stoeltjesliften (in elk geval in Frankrijk) zo langzamerhand verplicht. Ik doe al jaren nooit anders (lastig maar alles went…)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Saskia

    Je hebt gelijk hoor JW. Ik ski ook altijd met rugzak, maar ik vind het soms ook makkelijker om ‘m te laten zitten. Tis immers zo’n gedoe. Het gekke is wel dat als ik ‘m laat zitten (ook in Fr) dan zegt niemand bij de lift er wat van…Dat vind ik dan wel weer wat raar

      /   Beantwoorden  / 
  3. Peter

    Ik snap persoonlijk niet zo goed waarom zoveel mensen met een rugzak skien. Wat is toch het nut hiervan ?? Als je daarwerkelijk komt om te skien, neem je geen grote hoeveelheden mee, toch !!! Een fototoestel kan in je binnenzak, en je portefeuille in een andere binnenzak. Je helm zit op je hoofd met daarop je goggle. En mocht het sneeuwen, dan stop je je gewone zonnebril in je jas en zet je je goggle op je neus.

    Wat nemen jullie dan allenmaal mee ?? En begin niet over een broodje kaas, want die zijn niet mee te eten na drie uur skien !!

    Tijdens een val vind ik een rugzak ook niet slim, je dikke filmcamera op je rug, een flinke klapper op de piste en de vorm van de camera staat in je rug.

    Uiteraard is dit geheel mijn persoonlijke mening.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Ik neem altijd een rugzak mee tijdens het snowboarden. In mijn rugzak zitten inderdaad de door jou aangegeven dingen, plus een schroevedraaier (voor het verstellen van de bindingen afhankelijk van de ondergrond), sultana’s oid, drinkzak (voor de nodige vochttoevoer) etc. Ik ben het niet eens met de opmerking dat een rugtas slecht voor je is als je valt. Dat hangt geheel van je tas af. Mijn tas heeft een ingebouwde ‘turtle back’ dat betekent dat er een soort ruggegraat in de tas zit de er voor zorgt dat mijn ruggegraat juist beschermd wordt. Verder is het zeer handig als het wat warmer wordt in de loop van de dag en ik mijn trui kwijt wil bijvoorbeeld.
    Ik ben inderdaad nooit aangesproken op het dragen van een tas in de lift, heb er echter ook nooit problemen mee gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  5. jw

    Ik kom daadwerkelijk om te skiën, en daarom neem ik o.a. mee: lensspullen, sneeuwbril, gletscherbril, wat eten en drinken, reserve handschoenen (!), wat warme kleding (of ruimte om warme kleding in op te bergen, het temperatuurverschil kan op een skidag in maart soms wel 15/20 graden bedragen), fototoestel, een paar ehbo-spullen, zonnebrand, reddingsdeken etc., om maar wat te noemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.