Salomon IVY ladies board getest

Behalve de Atomic boards kreeg ik van Salomon natuurlijk ook een board mee om te testen. Het was de bedoeling dat ik 'm testte in Tignes, maar vanwege het slechte weer en mijn gekneusde ribben kwam 't er niet van. Dus toen het board maar mee genomen naar Ischgl en ondanks het feit dat ik nauwelijks kans had op een board te staan (vanwege m'n heavy fever), kan ik er toch over schrijven….

Het board wat ik van Salomon meekreeg is de "Ivy", 152 cm. De Ivy gaat al een tijdje mee en dat betekent dat het een succesvol board moet zijn. Volgens Salomon is het een board dat onder de noemer "all mountain" met een lichte neiging naar Freestyle valt. Ik ben zeker meer een freerider, maar ik voelde me toch thuis op dit board.

ERA 

Dit board is opgebouwd via de ERA technologie. Huh, wat voor technologie? ERA (Extended Riding Application) zorgt er voor dat het board stijf of minder stijf is wanneer nodig. Lekker handig dus! Vooral als je als boardster je bochten al een beetje aardig kunt maken. Niet specifiek voor beginners dus. De ERA technologie helpt je dus ook op het moment dat je wat meer de freestyle kant op wilt en bijv. lekkere sprongen wilt maken.

Bochies 

De Ivy voelde lekker stevig aan; hoewel het natuurlijk in het begin even wennen was. Ik omschreef het na een paar bochten aan Oscar als volgt: het is alsof het board zelf denkt en een bocht maakt wanneer ie er zelf in heeft….hahaha! Maar na een half dagje zijn het board en ik het eens over het moment waarop we een bocht maken en suis ik heerlijk de pistes van Iscghl af. Lekker snel van kanten wisselen indien nodig. Super! Geen moment twijfel! 

Het oog

Natuurlijk wil het oog ook wat en daar hebben ze bij Salomon goed overnagedacht. Op de bovenkant zitten een soort van borduurseltjes; erg mooi en niet te overdreven. Ook de lichte taillering is mooi!!! Dit board is er in verschillende kleuren; vanwege de lengte was de mijne groen. Ik zou liever de roze (143) of de kobaltblauwe (149) kleur gehad hebben, maar ja…. 

Conclusie

Een board voor de allround boardbabe die al iets langer snowboard. Ook als je al wat verder ervaren bent, is het een board waarmee je langere tijd uit de voeten kunt! Misschien even wennen aan de stijfheid, maar daarna kun je heerlijk gaan. Vooral als je ook van jibben en freestylen houdt.

Prijs: 479 euro

Specs: klik hier

Er zijn overigens (natuurlijk!) ook bijbehorende boots en bindingen verkrijgbaar bij dit board. 

Internet: website Salomon snowboards

 

Lees ook:Preview komend seizoen: Salomon Rocker
Lees ook:Atomic snowboards getest
Lees ook:SnowWorld: twee boards getest
Lees ook:Eindelijk: nu ook ski’s & schoenen van Ferrari
Lees ook:Douchebag(s)!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.