Terugblik op wintersportseizoen: november 2007

Het wintersport seizoen 2007-2008 begint een klein beetje op z'n einde te lopen. Hoewel de weersvoorspellingen nog veel sneeuw voorspellen en er nog talloze mensen zijn die nog wel even op wintersport gaan, zijn de meeste van ons toch al geweest. Wil je nog even terugblikken op het afgelopen seizoen? Wij doen met je mee! Per maand de hoogtepunten van dit blog voor jou overzichtelijk op een rijtje gezet. In dit bericht de maand november 2007.


Overzicht highlights wintersportberichten NOVEMBER 2007

- Win je eigen skileraar. Welke van de hunks wil jij als skileraar?

- Claire maakte een overzicht van de innovaties in Frankrijk.  

- De erotische skileraressen kalender is populair. Althans, dat zeggen de statistieken ;-)  

- Er was veel aandacht voor de diverse marketingtrucs in de wintersportgebieden. Zo was er champagne in Oostenrijk en het speeddaten in de stoeltjeslift  en het speciale Airwaves vrouwen event in Tignes (dat overigens pas in januari 2008 zou plaatsvinden).

- De ontwikkeling van het nieuwste indoorskicentrum SnowDelta in Terneuzen stond volop in de belangstelling. Hoe het er nu mee staat, is mij onduidelijk. Iemand die het weet? 

- Er wordt natuurlijk ook het nodige ontwikkeld aan gadgets voor op de piste. De Satski is er eentje van.

- Claire vertrok begin november al voor haar eerste tripje naar de sneeuw van dit seizoen. Ze twitterde er over, maar ook haar daadwerkelijke live verslag kon veel bezoekers bekoren. Ze testte daar (tijdens de FGHS) ook een aantal ski's van Salomon, Head, Elan en Rossignol.

- Heel populair was het filmpje "Niet doen: plassen zonder je ski's uit te doen". Hilarisch! 

- Het bericht "Het sneeuwt in Europa" werd door velen met gejuich ontvangen. En terecht!

-En tja, dat er dus ook te veel sneeuw kan vallen bleek wel uit het feit dat de opening van de Zugspitze belemmerd werd door de vele sneeuwval. 

- Apres-ski nieuws ontbrak ook in November niet: zo was er aandacht voor De Bolle Olifant en voor de mogelijke apres-ski knaller van het seizoen. Inmiddels weten we dat dat nummer weliswaar populair is, maar dat dit (in de Duitse versie) de apres-ski hit geworden. In dit artikel gaven we nog meer apres-ski tips….

- Ander apres-ski nieuws was er ook: zo trok het bericht over DJ Otzi veel geinteresseerden. En herinner je je het artikel over de grootste skihut van Europa in Schladming nog? Wie is er geweest?

- Buckels skien is een vak apart en als iemand het goed kan, is het leuk om naar te kijken… 

- Vanwege de vele sneeuw die er in november viel, pasten veel skigebieden hun seizoensopeningen aan. Dat resulteerde in een overzicht.  Diverse wintersportgebieden organiseerden spectacualaire seizoensopeningen: Sankt Anton met de amateur slalomrace en snowmobiles in Hinterglemm

- Dat je ook kunt wintersporten in Iran dat wisten veel bezoekers niet. Toch schijnt 't te kunnen… 

- We hebben ook waarschuwingen gegeven. Zo zijn wij er in iedergeval van geschrokken dat een snelheidsovertreding in Oostenrijk opgevat wordt als milieudelict en ook zodanig bestraft wordt… 

- Natuurlijk zijn we super blij met onze kleding sponsor: Salomon. Hier kun je de foto's nog eens bekijken. Inmiddels weten we dat de kleding super goed voldoet; je kunt de kleding terug zien op de foto's van de diverse reisverslagen van de redacteurs.

- Ook blij zijn we met de sponsor van Roel's Alpenweerpraatjes! Klik maar eens op de link: daarmee zijn we hopelijk ook volgend jaar verzekerd van Roel's weerpraatjes!

- In september 2007 introduceerden we "Ski advies op maat". In november gaven we dit advies aan Tom


Bekijk hier alle terugblikken op het seizoen 2007-2008

 

Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: september 2007
Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: april 2008
Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: augustus 2007
Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: februari 2008
Lees ook:Terugblik op wintersportseizoen: oktober 2007

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.