Fredrik Ericsson pakt de 3 hoogste pistes aan!


Extreem skier Fredrik Ericsson wil de 1e skier worden die de 3 hoogste bergen ter wereld op ski's bedwingt. Vandaag is de expeditie op de Kangchengjunga (8586m) begonnen. Zijn teammaat hierbij is de Noor Jörgen Aamot. Ze verwachten dat de tocht naar de piek 4 dagen zal gaan duren. Ze dragen hierbij hun eigen materiaal en maken geen gebruik van extra zuurstof. Zwaar tochtje dus! Vanmiddag kwamen de mannen net terug van een acclimatisatietocht tot 7000m. Op die hoogte zal hun 2e kamp ongeveer komen.

Mount Kanghchengjunga is de 3e hoogste berg ter wereld, en dus als eerste aan de beurt. Hierna volgt de K2 (8612), komende zomer, en de Mount Everest in herfst 2010.

De Kangchengjunga ligt op de grens tussen India en Nepal, en is sinds de 1e beklimming in 1955 door zo'n 200 mensen beklommen. Ericsson en Aamot zullen ook de eerste Zweed en Noor zijn die deze berg beklimmen, en dan direct maar met de ski's op de rug! Met die ski's zijn ze de eerste mensen ooit die naar beneden skien van deze berg. Records, records, records dus! 

Ze zijn goed voorbereid en hebben nu al 3 weken doorgebracht in hun basiskamp op 5100 m. Dat moet ook wel want Ericsson geeft ook aan dat een paar bochten draaien op 8000m, aanvoelt als 1000 hoogtemeters non-stop skien in de Alpen! Pfoe! Hopelijk gaat het ze allemaal lukken! 

Wil je hun escapades volgen kijk dan op deze website van Ericsson, hij heeft zijn laptop namelijk meegenomen en zal dagelijkse updates schrijven!

Hier een filmpje van Fredrik Ericsson op een andere hoge berg, de Dhaulagiri (8167m)! Hier kun je goed zien hoe zwaar, gevaarlijk maar hoe ongelofelijk mooi het moet zijn om daar te klimmen en skien! Zeker 1 van mijn favoriete YouTube clips!

Source: igluski.com

Lees ook:Freeride Zondag: Freeride Skier Fredrik Ericsson
Lees ook:Aanhoudend noodweer
Lees ook:Video: Oostenrijkers skiën Mt Saint Elias (‘Man Eater’) af
Lees ook:Heli-skiën op Mount Everest!
Lees ook:Cliffjump van 107 meter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.