Twee Zwitsers op het podium bij Reuze Slalom in Sölden

Het was een goede dag voor de Zwitsers in Sölden! Na een moeilijke race op een behoorlijk ijzig parcours, was het de 25-jarige Daniel Albrecht die het beste presteerde. Zijn teammaat Didier Cuche, die normaal gesproken beter is op de afdaling en super-g, werd netjes 2e.

De Reuze Slalom kampioen van vorig seizoen, de Amerikaan Ted Ligety, werd 3e. Benni Raich skiede een thuiswedstrijd, maar kwam niet verder dan een 4e plek.

Verder weinig echte verrassingen, Bode Miller was snel maar maakte een fout in het laatste gedeelte van de 2e run en werd 10e.

Wel grappig feit: er waren 2 skiers die beide stokken bij het starthuisje lieten staan en als skispringers verder gingen. Florian Eisath en Hans Ollsen verkeken zich waarschijnlijk op de hardheid van de sneeuw. Hierdoor bleven de stokken in de sneeuw staan bij het wegspringen.

Er is dit seizoen eindelijk een website van de FIS waarop resultaten gemakkelijk kunnen worden bekeken en waarop ook duidelijk de huidige ranking staat. Mocht je dus op de hoogte willen blijven, kijk op deze site: http://www.fisalpineworldcup.com.


Source: fisalpineworldcup.com

 

Lees ook:Seizoen geopend, Kathrin Zettel (Oos) wint in Sölden
Lees ook:Uitslagen XXL amateur slalom race Skt. Anton
Lees ook:Al 26 lawinedoden sinds begin dit jaar in Alpen & Pyreneeën
Lees ook:Brillen Zoek Tijdens Wintersport
Lees ook:Het sneeuwt in Avoriaz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.