Whistler Blackcomb Gaat No-Go Zones Handhaven

Het skigebied Whistler – Blackcomb in British Columbia (CA) gaat vanaf nu een zero-tolerance policy handhaven tegenover skiërs en snowboarders die zich toch op verboden pistes en ski-routes begeven.

:
:
:
:
:
:
:

Stevige maatregelen
Whistler-Blackcomb acht de zero-tolerance maatregel nodig omdat er onder de huidige omstandigheden enorm groot lawinegevaar bestaat. Zo ging het vorige week twee keer fout.

Op oudejaarsdag negeerde een skiër de borden, en op nieuwjaarsdag deed een snowboarder hetzelfde (wij kennen ze misschien beter zoals rechts is afgebeeld). Hierbij gingen ze een gesloten gedeelte van het skigebied in, dat normaal gesproken wel toegankelijk is maar waar hoog lawinegevaar gold. Beide mannen werden door een lawine gepakt en overleefden het uitstapje niet.

Als maatregel neemt Whistler-Blackcomb seizoenspassen in van de mensen die regels overtreden, en worden ze direct van de berg afgezet. Ook zijn op dit moment de toegangsliften tot de backcountry (off-piste en skiroute mekka) gesloten. Zelfs de verkoop van liftpassen voor de backcountry is stilgezet.

Actuele lawine situatie Whistler-Blackcomb (backcountry)

Actuele lawine situatie Whistler-Blackcomb (backcountry)

:
:

Geen lekker seizoen voor Whistler
Wat een mooie aanloop zou moeten worden naar de Winter Games van Vancouver 2010, is tot dusver een ramp voor Whistler-Blackcomb. Zo werd de historische opening van de Peak-2-Peak gondel overschaduwt door het instorten van een andere gondel in het skigebied. Ook werd de financiële crisis goed gevoeld in het dorp: er word zo’n 10% minder uitgegeven vergeleken met vorig jaar. En dan nu deze ellende met lawines.

Toch goed toeven
Behalve dat je je buiten de pistes in moet houden, lijkt het me nog steeds ideaal in Whistler-Blackcomb. Dat het niet alleen drama en ellende is, blijkt dan ook wel uit onderstaande foto’s van de website van whistler-blackcomb. Deze beelden zijn allemaal in de afgelopen dagen gemaakt. Lijkt me niet echt vervelend hoor!
:

:
:

Source: whistlerblackcomb.com

Lees ook:Whistler en Blackcomb verbonden door Peak 2 Peak!
Lees ook:Skiers met de Schrik Vrij Na Instorten Liftmast!
Lees ook:Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen
Lees ook:Na Google streetview nu ook Google pisteview?
Lees ook:Whistler draait op water

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.