Kneissl: vol ambitie en Arabisch geld!

Kneissl, misschien ken je het ster-logo nog wel van vroeger. De laatste decennia deden ze echter niet mee op topniveau. Nu moet daar verandering in komen. Met grof Arabisch geld wel te verstaan. Kneissl moet hét lifestyle merk in de winter sport gaan worden, en het tempo zit er aardig in! Bekijk hier de ambitieuze projecten!


Sjeik Mohammed al Jaber heeft grootse plannen
De Arabische Sjeik Mohammed al Jaber heeft grootse plannen: Kneissl moet in 2012 weer op 50.000 paar productie-ski’s zitten. Ook moet het een lifestyle merk worden, gebaseerd op de vier zuilen Sportmateriaal, Kleding, Star Lounges en Star Resorts. Uiteraard volgt hierna werelddominantie, tenminste dat schijnen ze zelf te denken…

:

Stap 1: Kneissl Star Lounge Innsbruck: Flagship store deluxe!
Afgelopen maand opende in Innsbruck de eerste Kneissl Star Lounge zijn deuren. Een interessant boutique/ eet/ drink concept op een top locatie, namelijk de Marie-Theresien-strasse.  Hier bekijken bezoekers de mooi uitziende kleding en ski-materialen, waarna er genoten kan worden van een hapje en een drankje in de Lounge. Klinkt duur, zal het ook wel zijn, maar vooral die ski’s en kleding ogen wel erg aanlokkelijk!

:
:
:
:

:
:
:
:
:
:

:
Stap 2: Kneissl Star Lounge Kitzbühel – of toch niet?

Dit is wat er op menig web site te lezen viel: ook in Kitzbühel verschijnt per December een Star Lounge. Tastbaar bewijs vonden we tot op heden nog niet, dus hoe zit het hier nou mee?

De Star Lounge in Kitz, waar naast eten/drinken/ shoppen ook materiaal gehuurd kan gaan worden, had een open terras in de bouwplannen opgenomen. Omwoners zien dit echter niet zitten in verband met geluidsoverlast. En dus bouwvertraging. Aangezien er nog steeds niets geopend is, zal dit wel volgend jaar worden.

Stap 3: Kneissl Star Resort in Kals
In 2010 moet de bouw van dit 25/28 miljoen euro kostende hotel in Kals am Grossglockner beginnen. De hippe wintersporters kunnen dan terecht in 120 kamers en, volgens de huidige eigenaar van het skigebied (lifttycoon Schultz), praktisch direkt de piste op vanuit het hotel. Ook zegt hij dat het waarschijnlijk niet bij Kals zal blijven, hij heeft namelijk nog wel een paar skigebieden in zijn beheer waar de Sjeik in geinteresseerd zou zijn.

Ik wist niet dat Kals zo’n hip gebied was, doet me eerder aan een kleinschalig familie gebied denken. Wel is het gebied de afgelopen jaren flink uitgebreid. Is iemand hier geweest de afgelopen jaren?

Stap 4: Kneissl Star Resort Goldeck
Het resort in het Seetal bij Goldeck in Karintië word iets anders, hier willen de Kneissl leute namelijk ook in het waterskiën duiken.

Het lijkt erop alsof Kneissl goed op weg is om zich weer in the picture te kopen. Of ze het beoogde succes gaan bereiken is echter maar de vraag. Je kan succes immers niet kopen?

Eerst die ski’s maar verkopen!
Als je het mij vraagt moeten ze zich eerst maar weer laten gelden in de wintersport wereld, en dan rustig verder bouwen aan allerlei mooie concepten! Uiteindelijk blijft het een Tiroler skimerk, en niet direct een naam die je aan culinaire hoogstandjes doet denken.

Lees ook:The making of: WhiteLounge Iglu bar Mayrhofen
Lees ook:Nog Meer Luxe in Kitzbühel
Lees ook:Winterseizoen in Korea Ook Gestart!
Lees ook:Kirchberg: veel mogelijkheden voor beginners en gevorderden
Lees ook:Wintersporten in de zomer

2 reacties op “Kneissl: vol ambitie en Arabisch geld!

  1. Peter Jonkers

    Dat kleinschalige is verleden tijd. Kals/Matrei heeft inmiddels het grootste skigebied van oost-Tirol. Het heet nu “Grossglockner resort Kals/Matrei” en meet 110 pistekilometer. Op het hooste punt ( rond 2600 mtr) is de hippe Adler lounge gebouwd, van waaruit een adembenemend uitzicht over zo´n 60 bergen hoger dan 3000 mtr. Kals ligt dan ook aan de voet van de Grossglockner, Oostenrijks hoogste berg. ik kom al 30 jaar in Kals, en dit gebied is absoluut een parel in Oostenrijk. Het is bijna jammer dat het tourisme hier nu zo toeneemt, maar helaas noodzakelijk voor de plaatselijke bevolking,

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bart Noldus

    VANAF 2010 IS KNEISSL OOK WEER IN NEDERLAND TE VERKRIJGEN…. WE HEBBEN FIETSEN , SKI’S, TENNIS EN KLEDING… MEER WETEN.. STUUR ONS EEN MAIL….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.