Crisis in Courchevel 1850: Rijke Russen doen het rustig aan!

Terwijl er in de voorgaande jaren absurd veel geld werd verkwist in Courchevel 1850, passen rijke Russen dit jaar wel op! Ze kunnen namelijk hun banen verliezen mochten ze op ongehoord gedrag worden betrapt!

:
:
:
:
:
:

Rijke Russen opgepast!

CEO’s en afdelingbazen van de grotere Russische bedrijven hebben hun personeel dit jaar flink gewaarschuwd: mochten er foto’s in de media komen waarop ze protserig gedrag vertonen in het Franse “rich and famous” ski resort Courchevel, dan kunnen ze op ontslag rekenen. Ook de Russische oligarchen en consorten vinden het bij nader inzien, in deze tijd van crisis, toch wel een beetje genant dat hun personeel rustig € 10.000 voor een flesje Remy Martin neer tikt om vervolgens voldaan in een chalet van € 40.000/ 50.000 per week te verblijven.

Vorig jaar viel het eerste slachtoffer al
Zo werd vorig jaar de CEO van de Russische National Reserve Corporation, Anatoly Danilitsky, na een breed in de pers uitgemeten verblijf in Courchevel daadwerkelijk ontslagen. Dat de rijke Russen hiervan geschrokken zijn en zich dit jaar wat minder opvallend gedragen is dan ook echt waarneembaar.

Minder uitgeven of zelfs vluchten naar andere skigebieden
Chinchilla bontjassen van € 120.000 vliegen dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, dus niet meer als warme broodjes over de toonbank. Ook wijkten vele officials en top-managers uit naar de iets minder mondaine gebieden “Shamoni” en “Mezhev” (Chamonix en Megeve dus). Degene die geen gezichtsverlies wilden leiden en toch naar Courchevel afreisden, pakten de vakanties gewoon net iets anders aan.

Prokhorov werd in 2007 opgepakt door de Franse politie nadat hij 16 intelligente vrouwen naar Courchevel had laten komen.

Prokhorov, één van de miljardairs, werd in 2007 opgepakt door de Franse politie nadat hij 16 "intelligente vrouwen" naar Courchevel had laten komen.

Insider: Rare besparingen en privé feesten
Volgens Dmitry Fyodorov, een bekende Russische organisator van privé-feesten, worden er geen wereldsterren meer ingevlogen door de Russen om op het dorpsplein optredens weg te geven. Nu worden er andere sterren ingevlogen om binnenshuis op te treden, vaak in de familie sfeer. Ook geeft Fyodorov aan dat er op vuurwerk bespaard wordt. In plaats van de standaard € 20.000 die de lucht in vliegt per chalet, gaan er nu maar een kleine € 8.ooo de lucht in. Misschien wordt er zelfs minder aan vrouwelijk gezelschap uitgegeven?

Courchevel huilt stilletjes
Natuurlijk hebben de – ongetwijfeld belachelijk verwende – locals er ook onder te lijden, al heb ik weinig medelijden met ze. De astronomisch hoge fooien worden gemist door de gastronomie, de taxichauffeurs rijden minder ritjes van 3 cijfers voor de komma, en hotels zijn voor het eerst niet helemaal nokkie volgeboekt in het Russische hoogseizoen. Daarbovenop komt natuurlijk ook nog het wegblijven van de Britten (lage Pond) en wat hou je dan nog over? Juist, “crisis” in Courchevelski.
Source: pravda/ telegraph

Lees ook:Russen frustreren nu ook de Alpen
Lees ook:Wintersportboekingen: een gemengd beeld
Lees ook:Meer dan helft Franse vijfsterren hotels in Courchevel
Lees ook:1 miljoen Nederlanders op Wintersport
Lees ook:Ga jij naar Ischgl Opening Weekend? TMF zoekt jou!

Eén reactie op “Crisis in Courchevel 1850: Rijke Russen doen het rustig aan!

  1. Hossekloshenkie

    het lijkt mij het beste als de russen überhaupt hun land niet meer uitkomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.