Snowbull – de nieuwe generatie slee

SnowbullSleeën op zo’n krakkemikkig houten ding? Zóóó jaren ’80. Laat je Snowbull waxen en tetter in volle vaart naar beneden, op een plankje boven twee ski’s!

Stuurbekrachtiging en ABS

Weg met verouderde techniek! Je koopt toch ook geen auto zonder stuurbekrachtiging en ABS?! Dat is de filosofie van de makers van Snowbull, een nieuw soort slee, die niet glijdt op ijzer, maar op twee ski’s. Wat oudere Atomics, om precies te zijn.

Volgens de makers is het dus de Formule 1 wagen onder de sleetjes. Laag zwaartepunt, heel weinig luchtweerstand, fatsoenlijk remsysteem, hoogwaardige onderdelen uit de autotechniek. De vergelijking met autotechniek gaat zelfs nog verder, want als je gewone Snowbull niet hard genoeg gaat, pimp je hem gewoon even met een tuning-kitje van edelstaal of carbon…

Snowbull

Tsja, wat vind ik er van?

Eerlijk gezegd maak je mij nooit echt blij met dit soort innovaties. Vind ze vaak suf, en zonde van m’n tijd in de sneeuw – die breng ik liever op die fijne latten door. Maar toch, dit ding zou ik wel eens willen proberen. Laten we eerst het filmpje van de makers bekijken.

Waarom ik dit ding wel eens zou willen proberen? Omdat de adrenaline volgens mij je oren uit spuit als je plaatsneemt op dat racemonster!!

Je zit laag, dus hebt inderdaad bijna geen luchtweerstand. En laag zitten geeft altijd een mooie snelheidssensatie. Het ziet er ook uit of het echt behoorlijk hard gaat! Bovendien zie je niks voor je door die liggende houding op die sneeuwkomeet; ik vermoed dat je na een halve minuut al een stijve nek hebt en helemaal niet meer kijkt wat er voor je gebeurt.

Vervolgens merk je dat je met 80 kilometer per uur op een boom af glijdt! En dan wil je remmen. Nou, volgens mij is je natuurlijke reflex dan niet om weer rustig te gaan liggen om dat remijzer de sneeuw in te drukken.

Kortom: eindelijk weer eens een lekkere onverantwoordelijke en gevaarlijke innovatie. Moet je je voorstellen wat een fantastisch slagveld je kunt aanrichten op de beginnerspiste!

Mocht je ook zo enthousiast worden van de Snowbull, dan kan je al vanaf 190 euro de basic versie aanschaffen. Voor wat meer geld heb je de pro versie; helaas staan de prijzen van de tuning kits niet op de site…

Kopen? Meer info? Snowbull.at

Lees ook:Atomic Dubbeldekker!
Lees ook:Ski Mojo: gekke (of slimme?) oplossing voor vermoeide ski-benen
Lees ook:Ik ga op wintersport en neem mee…
Lees ook:SnowTube: vallen en opstaan
Lees ook:Zondag 25 februari: Trikke Skki testen in Landgraaf

2 reacties op “Snowbull – de nieuwe generatie slee

  1. Hossekloshenkie

    Volgens mij heeft meneer Snowbull een ‘fehler gemacht’ ik zie het nut niet van het kunnen bewegen van de ski’s. dan bedoel ik niet het carven maar dat de ene ski verder naar voren kan komen dan de andere. hiermee creëer je alleen maar instabiliteit met bloedplassen in de sneeuw tot gevolg volgens mij. het kunnen carven is denk ik wel oké, een prima en manier om te sturen zonder te remmen. maar liggend de berg af rossen en geen r*** zien… BRILJANT, zeker na de lunch met de nodige halve liters in je mik.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hossekloshenkie

    Daarnaast is de huidige ‘lig met je zaakie omhoog’ houding volgens mij een open sollicitatie tot het verkrijgen van een 3e bal, namelijk een ijsbal van je maten in je ‘glockenspiel’…..

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.