Meer dan helft Franse vijfsterren hotels in Courchevel

Hotel Le Strato, CourchevelDat je met een modaal inkomen niet zoveel te zoeken hebt in Courchevel, is al langer bekend. Goedkope bezemkast appartementen zul je er echt niet aantreffen. Maar inmiddels is het ook het meest luxueuze oord van Frankrijk op het gebied van hotels.

:
:
:
:
:
:
Courchevel ligt in Trois Vallées, het Franse wintersport eldorado, met meer dan 600 kilometer aan pistes verspreid over drie valleien. Als je echt eerlijk bent vier, want de Orelle kant van het skigebied ligt nét in het Maurienne dal, maar ja die naam bestond al, dus de marketeers hebben het maar bij Trois in plaats van Quatre Vallées gehouden.

Hotel Le Strato, CourchevelNaast fantastische wintersportmogelijkheden biedt het dorp meer, met name op het gebied van ongebreidelde luxe. Vele bekende en minder bekende extreem rijke mensen vertoeven in dit oord, en als je er – als pauper uit een goedkopere plaats in het skigebied – doorheen skiet, vallen de vele bontjassen en andere opzichtige skikleding meteen op. Zelfs nu de Russen het er rustig aan moeten doen en de locale economie niet meer in de hoogste versnelling staat.

Hotel Le Strato, CourchevelWat ik echter nog niet wist, is dat Courchevel inmiddels meer dan de helft van alle vijfsterren hotels in Frankrijk heeft! Sinds het najaar van 2009 is het Franse hotelkwalificatiesysteem veranderd. Kon een hotel voorheen niet meer dan vier sterren L (van Luxe klasse) scoren, sindsdien is het mogelijk om ook vijf sterren te behalen.

Inmiddels hebben elf Franse hotels vijf sterren. Zes ervan bevinden zich in Courchevel. Drie in Parijs, één in Evian-les-Bains aan het meer van Genève, en één in Bordeaux. Vreemd genoeg geen enkel vijfsterren hotel in Nice of Cannes!

Het meest recent heeft Hotel Le Strato zijn ***** kwalificatie ontvangen, en daarmee de teller in Courchevel op zes gezet. Alle foto’s in dit stukje zijn ook van dit hotel. Voor de prijs van één nachtje in dit hotel (zo rond de 1000 euro), kun je als je een beetje op de kleintjes let, met z’n tweeën een op wintersport (inclusief skipas). Maar ja, voor dit bedrag laat je je smaakpapillen wel verwennen door chefkok Jean-André Charial met twee Michelin sterren, en kun je gebruik maken van de spa, de hammam, je eigen sauna en jacuzzi. Ook hoef je geen ordinair glas gerstenat te drinken bij de après-ski, maar nuttig je een glas champagne in de champagne bar.

Het hotel is in handen van de familie Boix Vives, en genoemd naar de door Laurent Boix Vives uitgedachte Strato ski’s, toen hij nog hoofd van Rossignol was. Legendarische latten, geskied door grote namen als Jean-Claude Killy (naamgever van Espace Killy, het skigebied van Tignes en Val d’Isère) en Alberto Tomba.

Link: Hotel Le Strato

Bron: Franceguide.com en HLN.be

Lees ook:Wintersporthotel top 10
Lees ook:Crisis in Courchevel 1850: Rijke Russen doen het rustig aan!
Lees ook:Last minute naar Les Menuires – 2: poeder en zon!
Lees ook:Nog Meer Luxe in Kitzbühel
Lees ook:Openingsweekend St. Anton met een Audi naar keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.