Gstaad: noordhellingen en sfeer redden desastreuze december.

Van de wintersportgebieden in de buurt van onze locatie Montreux had Gstaad volgens de berichten nog de beste sneeuw: 100cm op de top. Dus onze eerste dag in Zwitserland zijn we via een prachtige treinrit langs Chateau d'Oex naar Gstaad gereden, en eigenlijk nog iets verder – naar Schönried en Saanenmoser, onderdeel van de Gstaad super ski region.

Hier liggen vrijwel alle pistes op noordhellingen – reden waarom er überhaupt nog geskied kon worden.

Vanuit de trein zag je vreemde taferelen met sneeuw onder in het dal (schaduwkant) en groene zonnige (zuid-)hellingen daarboven.

Gstaad is verder wel een prachtig gebied. Als er voldoende sneeuw ligt, kun je eindeloze tochten maken vanuit St Stefan naar Schönried – en na een klein stukje met de trein ook verder het gebied van Gstaad en Chateau d'Oex – allemaal met 1 pas.

Helaas waren de meeste pistes eind december erg verijsd en lagen er veel steentjes op de piste. Niet helemaal eerlijk dus om zo te vergelijken… Maar bovenin was het op sommige stukken heerlijk skiën!

Andere ervaringen rondom dit gebied of bijv. tips over leuke tentjes/accomodatie? Heb je zelf een mooie wintersportreis gemaakt en je wilt je ervaringen (incl. foto's & video's) delen? Reageer hieronder, of stuur een mailtje aan [email protected] – dan plaats ik het!

Lees ook:Zermatt: prachtig wintersporten onder de Matterhorn
Lees ook:Prachtig nachtskiën in Les Crosets
Lees ook:In de schaduw van de Eiger (2): First
Lees ook:Veel sneeuw in Tignes
Lees ook:Met de trein op krokusvakantie

Eén reactie op “Gstaad: noordhellingen en sfeer redden desastreuze december.

  1. Peter

    Hi,

    ik ben vele jaren in Zweisimmen geweest, voorbij Gstaad !! Wat een geweldig gebied is het toch, met de trein naar Chateau d’Oex en dan terugskien. ‘S-avonds in Gstaad naar de bioscoop of een glaasje champagne halen en dan kijken hoe de helikopter van Elton John er landt of hoe de ijsbaan wordt gereserveerd voor alleen John Travolta en vrouw !!

    Maar ook een dagje op de Rinderberg van Zweisimmen is super, zeker toen er nog bergen sneeuw lagen en we buiten de pisten konden gaan ! Dat zal nu (nog) niet lukken !

    Een aanrader en ik zal er zeker nog terugkomen !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.