Het sneeuwt hard in Frankrijk!

Het was allemaal netjes voorspeld – maar het is nu toch echt aan het gebeuren: sneeuw, veel sneeuw. Hieronder kun je zien hoeveel er maandag al is gevallen!

En omdat het zo leuk is om het allemaal live te volgen, hierbij nog een keertje de radarbeelden – inmiddels heeft de sneeuwval ook Zwitserland bereikt:

De sneeuwgrens ligt maandag in Frankrijk nog op 2000m (Oostenrijk maandag 1500m+), maar daarna gaat het omlaag naar zo'n 1500m in Frankrijk en 1000m in Oostenrijk. Dus hoewel Frankrijk verreweg de meeste sneeuw krijgt, zal ook in Oostenrijk een lekker pak vallen: Saalbach bijvoorbeeld krijgt maandag + dinsdag zo'n 20cm en dan nog een dikke 5cm op woensdag.

 

Hier kun je de radarbeelden van heel Europa volgen:

http://www.meteox.com/h.aspx?r=holiday-wintersport-wintersport&jaar=-3&soort=loop6uur&URL

Lees ook:Lekker pak verse sneeuw – volg het live!
Lees ook:Volg de sneeuwval live!
Lees ook:Verse sneeuw in Zwitserland
Lees ook:Radarbeelden Oostenrijk
Lees ook:Alpenweerpraat: winterse week

2 reacties op “Het sneeuwt hard in Frankrijk!

  1. meteo morris

    OLA Claire..

    Kleine correctie op je eerste plaatje..
    Dit is wat men verwacht en niet wat er al gevallen is. En dit is de run van afgelopen nacht. De huidige run is nog optimistischer.

    Zowiezo is er op internet geen enkel betrouwbaar kaartje van de alpen te vinden die aangeeft hoeveel er al gevallen is. Daarvoor is contact met de locals een noodzaak (en dus niet de hoteleigenaar of de liftbeheerder, want die wil geld aan je verdienen)..

    Hoe dan ook.. Op basis van de meldingen van de locals en de nieuwe run is 90 cm lokaal op 2000 meter zeer goed mogelijk in Frankrijk en Zwitserland..

    Zelfs MF37 (een bevriende, immer pessimistische meteoroloog in Frankrijk) heeft 2 uur geleden zijn eerste sneeuwalert afgegeven voor het seizoen.

    Meer weten: http://www.versesneeuw.nl
    met vanavond de eerste gegevens van de verse sneeuw in de alpen..

      /   Beantwoorden  / 
  2. Claire

    Ha Meteo Morris – altijd nuttige feedback! Thanks, had het kaartje verkeerd geïnterpreteerd… En heel fijn om te weten dat het beeld er alleen maar beter uit gaat zien. LET IT SNOW!!!!!!!!!!!!!!!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.