Reisverslag Sandra: Chatel/Portes du Soleil

Er is er weer één! Een reisverslag, ditmaal van Sandra die lekker een weekje naar Chatel in Portes du Soleil ging. Lees haar reisverslag en geniet nog even mee!

De eerste zondag van onze skiweek begon met redelijk weer. Een warm zonnetje scheen boven ons en de pistes waren in ieder geval wit. Het gebied van Les Portes du Soleil beslaat een totale lengte van 650 km en is op het hoogste punt 2200m hoog, er zijn 26 zwarte, 100 rode, 106 blauwe and 34 groene pistes. Over het algemeen genomen vrij makkelijke pistes, maar perfect om ondertussen van het mooie uitzicht te genieten. Zoals bijvoorbeeld les dents du midi: 

Het is zondag 9 maart, een volle week na de krokus vakantie maar de pistes lijken wel mierenhopen. Skiërs, telemarkers en snowboarders krioelen door elkaar heen. De eigenaresse van ons chalet weet ons te vertellen dat dit een populaire week is voor de fransen zonder kinderen om te gaan genieten van een weekje sneeuw. Fransen? De meeste van de ongeleide projectielen die zich van de pistes af storten en me ternauwernood omzeilen roepen gewoon: "sorry!" Dus het zijn ook de ‘DINK's' (double income no kids) uit het Hollandsche die zich hier vermaken. 

De verse sneeuw geeft ons mooi de gelegenheid om toch de ‘schrik' van het gebied te trotseren, Le Mur Suisse. De naam zegt het al en er is niets gelogen… Maar gezien het verse laagje sneeuw is de uitdaging minder groot dan op andere momenten en na een aantal keer oefenen nemen we toch een filmpje op: 

Avoriaz, Chatel, en het Zwiterse Les Crosets waren toch wel de beste gebieden met voldoende sneeuw, een kennis die in dezelfde week in Morzines zat vertelde dat daar de sneeuw helemaal ver te zoeken was.

Conclusie: Het was een week van alle weersomstandigheden. Op het ene moment leek het alsof we aan een expeditie op de Noordpool bezig waren, het volgende moment regende het alsof we in Engeland waren en weer een ander moment trokken we onze ski jassen uit omdat het zweet ons op de rug stond. Toch de week afgesloten met twee prachtige dagen en voldoende sneeuw. De weersverwachting geeft niet een heel gunstige voorspelling af, mocht je deze week die kant op gaan.

Lees ook:130 km Piste Open in Les Portes du Soleil!
Lees ook:Wintersport in Frankrijk ook Vroeg van Start
Lees ook:Verslag 1e skidag: Chapelle d’ Abondance; Torgon; Super Chatel
Lees ook:Reisverslagen Paradiski (Les Arcs/ La Plagne/ Peisey-Vallandry)
Lees ook:Gstaad: noordhellingen en sfeer redden desastreuze december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.