Bobslee: Nederlanders pakken derde plaats in Sankt Moritz

De Nederlanders Edwin van Calker en Sybren Jansma zijn zaterdag derde geworden in hun tweemansbob bij de wereldbekerwedstrijden in Sankt Moritz (Zwitserland). Na een fantastische eerste run stonden ze zelfs eerste.

De tweede run ging helaas iets minder, waardoor de Canadezen en Duitsers er met de overwinning vandoor gingen. Zij kwamen uit op dezelfde eindtijd, en deelden dus de eerste plek. Van Calker en Jansma werden derde. De eerste podiumplaats met de tweemansbob in hun carrière. Vorig seizoen stonden ze al wel op het podium met de viermansbob.

Het gaat goed met de bobsleerijders; vorige week stelden ze deelname aan de Olympische Spelen zeker door zevende te worden in Königssee, en nu dus een podiumplaats. Hiermee worden ze een belangrijke outsider op de Olympische Spelen in Vancouver. De baan in Whistler kan nog voor verrassingen zorgen, want het is een moeilijke baan, die niemand nog goed kent.

Vorige maand zag het er allemaal nog een stuk minder rooskleurig uit, zoals de video van de NOS hieronder laat zien.

Vandaag komen ze uit in de viermansbob. Hopelijk gaat dit net zo goed als de tweemansbob als gisteren. Helaas zendt Eurosport het niet uit…

Lees ook:Bobteam Van Calker presenteert nieuwe tweemans bobslee
Lees ook:Olympisch skigebied ter veiling tijdens Spelen
Lees ook:Sauerbreij verstevigt eerste plaats wereldbekerklassement
Lees ook:Na Google streetview nu ook Google pisteview?
Lees ook:Sauerbreij aan de leiding in wereldbekerklassement

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.