Bob de Jong haalt eerste FIS punten bij de skicross

Als je op de schaats een bronzen medaille hebt gewonnen in Vancouver, kun je een hoop gaan doen. Er zullen echter weinig schaatsers zijn die doen wat Bob de Jong doet: deelnemen aan FIS wedstrijden skicross!


Schaatser Bob de Jong, die in Berlijn woont, won in februari nog brons op de 10 kilometer. En nu het schaatsseizoen erop zit, staat hij op de lange latten. Afgelopen weekend heeft hij voor het eerst meegenomen aan FIS wedstrijden, en niet onverdienstelijk.
Zaterdag werd hij op de open Noorse kampioenschappen in Norefjell zestiende van de 25 deelnemers; zondag werd hij vijftiende op een FIS wedstrijd. Toen deden er echter maar 16 skiërs mee.

De voorbereiding op de wedstrijd was niet ideaal. De Jong: “Doordat de skies niet waren aangekomen, leek alles in duigen te vallen want de eerstvolgende vlucht moet nog steeds aankomen. Een geluk dat ik mijn skischoenen in mijn handbagage had meegenomen en mijn 2e geluk was dat ik gisteren een paar reserveskies van een medeskiër kon lenen. Bij het verkennen van het parcours sloeg de schrik me letterlijk even om het hart en daardoor was mijn start niet echt snel (waar ken ik dit van?)!”

Na zijn eerste wedstrijd kreeg de Olympische medaillewinnaar last van z’n scheenbenen, iets wat vaker voorkomt bij skicrossers. “In de skicross blijkt dat een bekende blessure te zijn en na 2 wedstrijddagen schijnt dat ook volkomen normaal te zijn, dus gewoon starten maar!”

Op bobdejong.net meer over De Jong’s skiavontuur!
En op de officiële FIS website vind je z’n eerste punten.

Lees ook:Jamaica weer op de winterspelen
Lees ook:Tignes organiseert ook voor vrouwen
Lees ook:Wintersportblog interviewt Nicolien Sauerbreij
Lees ook:Snowboard: Dolf van der Wal voldoet aan Olympische eis
Lees ook:Nederlandse kampioenschappen in aantocht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.